Popolna zapora ceste na Predmejo tudi ta vikend

datum: 20.08.2020
kategorija: Novice

Izvajalci so pričeli z deli skozi predore.

Izvajalci sanacije ceste na Predmejo so z deli pričeli v tem tednu. Trenutno potekajo dela, ki so z vidika varnosti izjemno nevarna, zato bo cesta – kljub napovedi o odprtju – ta vikend popolnoma zaprta. Vse udeležence v prometu, predvsem pohodnike in kolesarje, naprošamo za dosledno upoštevanje zapore!

Trenutno potekajo na cesti proti Predmeji na odseku skozi predore dela, ki so zaradi zahtevnosti terena zelo Cestišče so nasuli s tamponsko podlago, da bi pred padajočim kamenjem obvarovali asfalt.nevarna. Izvajalec je pričel s sečnjo in čiščenjem brežin, pri tem je velika nevarnost padajočega kamenja, zato je potrebna dodatna previdnost. Dela potekajo pod budnim očesom Zavoda za varstvo narave, da bodo posegi v okolje čim manjši in se bo v kar se da  prvotni obliki ohranilo naravno rastje.

Vse udeležence v prometu naprošamo za dosledno upoštevanje popolne zapore, še posebej apeliramo na ranljive skupine v prometu (pohodnike, kolesarje), da na območje gradbišča v času popolne zapore ne zahajajo, saj je gibanje na tem območju smrtno nevarno. O tem, kako bo z zaporo ceste vnaprej, bomo vsak teden sproti obveščali na naši spletni strani. Za sedaj velja popolna zapora med tednom do konca septembra, za vikend pa bo cesta odprta, ko bo izvajalec uspel zagotoviti varen prehod za vse udeležence v prometu.