Cesta na Predmejo tudi ta vikend zaprta

datum: 28.08.2020
kategorija: Novice

Sanacija ceste na Predmejo, dela nad tuneli. Foto: Angel Vidmar

Zaradi zahtevnosti del in ohranjanja varnosti vseh udeležencev v prometu velja tudi ta vikend popolna zapora ceste na Predmejo. Obeta pa se, da bo po končani sečnji in čiščenju nevarnih predelov promet urejen enosmerno – tako bo moč po cesti pred in po delavnikih peljati še pred oktobrom.

Celovita sanacija ceste, ki vodi skozi tunele je v polnem teku, dela so trenutno še zelo nevarna. Foto: Angel VidmarNa včerajšnjem sestanku, ki je potekal na terenu, na cesti skozi tunele, so se izvajalci, skupaj s projektantom, nadzornikom, naravovarstvenikom in predstavniki krajanov, seznanili s trenutnim stanjem del. Dela so še prenevarna, da bi skozi tunele stekel kakršen koli promet. Predvidoma bodo zahtevnejša dela trajala še 14 dni. Potem pa si izvajalci nadejajo, da bodo s spremembo prometne ureditve vzpostavili enosmerni izmenični promet, urejen s semaforjem, ki bo potekal izven delovnega časa, predvidoma pred 8. uro zjutraj in po 17. uri popoldan. Izdaja dovoljenja za spremembo prometnega režima se pričakuje v naslednjem tednu. Ta vikend, 29. 9. in 30. 8. 2020, velja popolna zapora ceste, saj zaradi nevarnosti del ni omogočen varen prehod za vse udeležence v prometu. 

O zapori, ki bo veljala na cesti na Predmejo, bomo vsak petek sproti poročali na naši spletni strani v rubriki: Zapora ceste na Predmejo