Županova poslanica ob novem šolskem letu

datum: 01.09.2020
kategorija: Novice

Župan s šolarji na lanskoletnem zaključku programa Mladost na burji.

Drage šolarke, šolarji, dijakinje in dijaki, spoštovane učiteljice, učitelji, profesorice, profesorji, ravnateljice in ravnatelji!

Počitnice so vas obogatile z novimi doživetji in vas napolnile z energijo, s katero boste kos še tako zahtevnim izzivom. Želim vam, da v novem šolskem letu sledite zdravemu duhu, krepite radovednost in vztrajnost. Vzmetite šolo kot prijazno popotnico, ki vas bo peljala po vzpodbudnih življenjskih poteh. Osvajanje znanja jemljite kot bogastvo, ki vam ga nihče ne more vzeti. Vzemite na znanje, da je šola mnogo več kot le zakladnica znanja – je prostor srečevanja, druženja, povezovanja. Zato ne pozabite, kako pomembno je vzdrževati dobre odnose, si med seboj pomagati, prisluhniti in sprejemati različne poglede – oš poslanicobenem pa biti spoštljiv drug do drugega. Še posebej so naše misli na prvi šolski dan usmerjene k našim najmlajšim, prvošolkam in prvošolcem, ki šolski prag letos prestopajo prvič. Ponosen sem, da letos v prvi razred vstopa kar 239 prvošolk in prvošolcev. Želim vam, da bi šola postala vaša prijazna spremljevalka, ki vas bo obogatila z znanjem, spodbujala radovednost in spletla trdne prijateljske vezi.

Drage šolarke in šolarji,

trudili se bomo, da vam ponudimo ugodno in vzpodbudno okolje za udejstvovanje vseh vaših talentov. Vsak izmed vas nosi v sebi svoj talent in tisti trenutek, ko ga začnete negovati in izražati, lahko začnete spreminjati svet. Prepričan sem, da vas bodo pri vaših idejah spodbujali, usmerjali in navdihovali tudi vaši učitelji in straši.  

Ne glede na negotovo situacijo, v katero nas je pahnila bolezen koronavirusa, me navdaja upanje, da se boste uspešno soočali z izzivi, ki jih prinaša novo šolsko leto. Lanskega ste navkljub neobičajnim razmeram zaključili uspešno. Na poučevanje na daljavo ste se odzvali z razumevanjem, pogumno in odgovorno. K temu ste pripomogli tudi učitelji in učiteljice, ki s svojim poslanstvom utrjujete vizijo prihodnosti našim otrokom in spodbujate vrednote znanja, pa tudi spoštovanja. Hvala, ker gradite  trdno ustvarjalno podporno okolje, ki sprejema, se prilagaja, spodbuja, predvsem pa temelji na strokovnosti in predanosti.

Vsem našim šolskim skupnostim želim uspešno, zdravo in ustvarjalnosti polno šolsko leto. Pazite nase in na svoje zdravje, ravnajte samozaščitno in odgovorno – zase in za druge. 

Srečno, novemu šolskemu letu na pot.

 

Tadej Beočanin, župan