Ni vseeno, kam pride pošta

datum: 02.09.2020
kategorija: Novice

Občanke in občani imate veliko opravkov na občini, kamor preko različnih kanalov naslavljate tudi svojo pošto. Opomniti vas želimo, da e-sporočilo, ki ga pošljete referentu na občini, ni uradno zabeleženo. Če je vaša pošta pomembna in želite, da bo pravilno vložena in evidentirana v evidenci dokumentarnega gradiva, mora priti na uraden e-naslov: obcina@ajdovscina.si.

Poštni nabiralnik pred Občino Ajdovščina. Gre za sporočila, ki so poslana na naslove naših uslužbencev/referentov, le-ti pa so zaradi različnih razlogov vsaj nekaj dni odsotni in jih ne uspejo pravočasno posredovati na vložišče. E-naslovi referentov so namreč osebni naslovi, namenjeni učinkovitejši komunikaciji s strankami, dodatnim pojasnilom, odgovorom na vaša vprašanja. Po osebni pošti pa nima pravice brskati nihče drug kot njen lastnik. Res je, da smo na Občini Ajdovščina prijazni in večkrat opravimo kakšen korak namesto svojih strank, tudi prepošljemo vaša uradna sporočila na pravi naslov. Vendar pa ob naši odsotnosti lahko pride do zamujenih rokov in drugih, lahko tudi zelo neprijetnih zapletov. Zato vas prosimo, da vso vašo uradno pošto, za katero želite, da je evidentirana kot dokumentarno gradivo, kot so na primer vloge, prošnje, odgovori na občinske dopise in druge pomembne zadeve, dostavljate občini le na naslednje načine:

- preko uradnega e-naslova obcina@ajdovscina.si (če želite povratni odgovor, da je pošta prispela na pravi naslov, to zapišite v vaše e-sporočilo);

- po pošti na naslov Občina Ajdovščina, Cesta 5. maja 6 a, 5270 Ajdovščina;

- ali pa osebno – pošto lahko pustite v nabiralniku pred vhodom v občinsko stavbo, ali pa jo v času uradnih ur oddate na vložišču v prvem nadstropju naše hiše.

Pošta bo tako poknjižena in arhivirana ter bo zagotovo prišla v prave roke, pravočasno bodo sproženi pravilni postopki in vaše zadeve bodo šle v reševanje.