Razglas velike požarne ogroženosti

datum: 18.09.2020
kategorija: Novice

Požar nad Dolgo Poljano.

Na območju občine Ajdovščina je z današnjim dnem razglašena velika požarna ogroženost. Do preklica je v naravnem okolju prepovedano požiganje, odmetavanje gorečih ali drugih predmetov ali snovi, kurjenje ali požiganje ter izvajanje aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. V času razglasa bodo gasilske organizacije izvajale požarne straže.

Vreme v zadnjih dneh je precej sušno, že več kot teden dni tudi piha burja, ki površinsko sušo le še povečuje, tudi temperature so za ta čas relativno visoke. Gasilci so se že soočali s požari v naravi, ki so prav zaradi vetra še toliko bolj nevarni. Nazadnje je zagorelo nad Dolgo Poljano, kjer je pogorelo približno 4 hektare podrasti in mešanega gozda. Tudi za prihodnje dni je napovedano suho in vetrovno vreme, zato je župan izdal sklep o razglasu velike požarne ogroženosti naravnega okolja na območju naše občine.

 

GRC Ajdovščina in občinska prostovoljna gasilska društva bodo v času razglasa požarne ogroženosti izvajala požarne straže, preventivne obhode in opazovanja vsak na svojem požarnem okolišu.

Razglas velja do preklica. 

Sklep župana - razglas požarne ogroženosti