Na prvi dan slovenskega športa po starodavnih poteh pod Čavnom

datum: 22.09.2020
kategorija: Novice

Tabor nad Črničami, ena od kulturnih znamenitosti na pohodo po starodavnih poteh pod Čavnom na prvi dan slovenskega športa.

Slovenija je v teh dneh v rumenem, kolesarjenje je postal šport številka 1. Ponovno se je izkazalo, da smo Slovenci nadvse športni narod. Ravno v pravem času, saj jutri obeležujemo nov slovenski praznik – dan slovenskega športa, tudi v Ajdovščini - Planinsko društvo Ajdovščina namreč v čast novemu prazniku vabi na pohod po starodavnih poteh pod Čavnom.

Vabilo na pohod PD Ajdovščina ob dnevu slovenskega športa, v sredo, 23. septembra 2020 - starodavne poti pod Čavnom Dan slovenskega športa je bil za nov slovenski praznik razglašen letošnjega junija, na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije. Namen praznika je še večja spodbuda k redni telesni dejavnosti, ki je izjemnega pomena za zdravje in zdrav življenjski slog nasploh. Dan slovenskega športa torej vabi, da obujete športne copate, napihnete žoge, zavrtite pedala, razgrnete telovadne blazine … šteje prav vsaka oblika telesne dejavnosti.

 

Prvi dan slovenskega športa bomo obeležili tudi v Ajdovščini. Planinsko društvo Ajdovščina namreč v čast novemu prazniku, pa tudi v okviru akcije Slovenija planinari, vabi na pohod po starodavnih poteh pod Čavnom. Lahka in nezahtevna pot, ki s postanki vred traja približno 4 ure hoje, bo udeležence popeljala mimo mnogih naravnih in kulturnih znamenitosti. Pohodniki se bodo zbrali ob 8. uri zjutraj pri trgovini v Črničah in se nato odpravili ob strugi potoka Konjščak do Tabora nad Črničami, nato pa mimo Sv. Pavla nazaj do izhodišča. Pridružite se jim!