Vstopili smo v Teden otroka

datum: 05.10.2020
kategorija: Novice

Pilonova galerija pripravlja ustvarjalne delavnice na temo: Z igro do dediščine

Z današnjim dnem se začenja Teden otroka, ki ga prireja Zveza prijateljev mladine Slovenije – letos pod geslom 'Odgovor je pogovor'. V Ajdovščini vrsto ustvarjalnih in razvedrilnih dogodkov prireja Medobčinsko društvo prijateljev mladine, teden, posvečen otrokom, pa bodo z raznolikimi delavnicami obeležili tudi v Pilonovi galeriji ter v ajdovskih šolah in vrtcu.

 

Prvi oktobrski ponedeljek že vse od leta 1957 velja za svetovni dan otroka, ko se po vsem svetu spominjamo temeljnih otrokovih pravic. Že 31 let namreč mineva od sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah. Z današnjim Odgovor je pogovor je geslo letošnjega Tedna otroka.dnem se v organizaciji Zveze prijateljev mladine pričenja Teden otroka z geslom: 'Odgovor je pogovor'. Prav letos namreč mineva 30 let od Tom telefona, ki je v vsem tem času odigral pomembno vlogo pri svetovanju in pomoči v stiski. V času korona krize je število uporabnikov, ki so se poslužili tovrstne pomoči, izrazito naraslo. Prav zato letos posebej poudarjajo moč zaupnega pogovora, ki je najhitrejša pot do rešitve tegob.

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina bo v tem tednu ponudilo otrokom in mladim v našem lokalnem okolju pester program kulturnih, izobraževalnih in razvedrilnih vsebin. Gostovali bodo po vrtcih, osnovnih šolah, srečanja pa bodo gostili tudi v ajdovski Hiši mladih. V četrtek bo potekalo predavanje strokovnjakinje s področje psihoterapije, na temo soočanja staršev pri vzgajanju najstnikov. V Mladinskem kulturnem centru bo konec tedna potekala tudi delavnica joge za otroke. Teden otroka bodo z raznolikimi aktivnostmi obeležili tudi v Pilonovi galeriji Ajdovščina, z geslom: 'Z igro do dediščine'. Že jutri prirejajo prvo likovno delavnice za vrtce z naslovom: Rišemo hišo, ulico, mesto. Z delavnicami za vse starosti bodo nadaljevali tekom celotnega tedna, k ustvarjanju in preživljanju skupnega časa pa bodo povabili tudi starše, ki imajo v Tednu otroka v Pilonovo galerijo prost vstop, prav tako so brezplačne vse dejavnosti.