Voda odplaknila ceste

datum: 05.10.2020
kategorija: Novice

V Dolgi Poljani si je voda izdolbla pot pod asfaltno cestno prevleko in jo nakodrala. Cesta je hudo poškodovana, bodite previdni!

Po zadnjem večjem deževju konec septembra je voda povzročila precejšnjo škodo na cestah in poljskih poteh. Popis škode je že opravljen, verjetno pa bo deževje v teh dneh spisek le še dopolnilo.

Mnoge, predvsem makadamske povezovalne ceste in poljske poti, so po septembrskem hudourniškem deževju ostale hudo poškodovane. Tako je odneslo tampon s poplavljene ceste ob potoku Jevšček, od hrasta pred Ustjami proti Malim Žabljam. Razrita in uničena je tudi cesta, ki se od Tevč spušča do Uhanj. Precej so poškodovane makadamske poti med Batujami in Črničami ter tiste, ki od tod peljejo do akumulacijskega jezera Vogršček, pa tudi ceste in poti v novi stanovanjski soseski v Lokavcu. Nasploh je večina strmih makadamskih cest in poti zaradi hudourniških vod ostala brez tampona. Med asfaltiranimi cestami jo je najbolj nesrečno odnesla cesta pri koritih v Dolgi Poljani, ki pelje proti športnemu igrišču. Voda si je namreč izdolbla pot pod asfaltno prevleko in jo nakodrala, tako da je površina ceste uničena.

Popis je že narejen, zagotovo pa bo po današnjem deževju spisek poškodovanih cest le še daljši. Sledi ocena škode, nato pa bodo, glede na finančna sredstva, uničene ceste in poti sanirane po prioritetah.

Vozniki, v teh dneh torej velja biti še posebej previden na makadamskih poteh in uničenih asfaltnih podlagah. Na poteh in cestah so lahko tudi nevarne luknje, ki jih je zaradi vode težko opaziti in vam lahko poškodujejo avtomobil. Vozite počasi in pazljivo.