Naj pro100vol'c občine Ajdovščina 2019/2020

datum: 26.10.2020
kategorija: Novice

Mladinski svet Ajdovščina tradicionalno objavlja razpis za najboljšo mlado prostovoljko/najboljšega mladega prostovoljca in najboljši mladinski prostovoljski projekt v občini Ajdovščina v sezoni 2019/2020.

Ime letošnjega razpisa je ustvarjalno sestavljeno iz črk in števk v Naj pro100vol'c občine Ajdovščina 2019/2020. Namen razpisa je namreč poudariti pomen mladinskega prostovoljskega dela, nagraditi najboljše ter promovirati in spodbujati solidarnost v družbi. Komisija bo izbirala med mladimi prostovoljkami in prostovoljci v treh kategorijah:

- med tistimi, ki obiskujejo zadnjo triado osnovne šole in so stari med 12 in 14 let,

- med tistimi, ki obiskujejo srednjo šolo, oziroma so stari med 15 in 18 let,

- med tistimi, ki so zaključili šolanje v srednješolskem programi, oziroma so stari med 19 in 29 let.

Izbran pa bo tudi najboljši mladinski prostovoljski projekt v občini Ajdovščina, ki bo do naslednjega razpisa osrednji promotor organiziranega prostovoljskega dela.

Razpis velja za prostovoljsko delovanje v obdobju od 1. septembra 2019 do 31. avgusta 2020, za izbor naj prostovoljskega projekta velja, da se je v tem obdobju zaključil, medtem ko se je izvajanje lahko začelo že prej. Predlagatelj je lahko kdorkoli, pomembno je, da prostovoljci za svoje delo niso plačani, da niso zaposleni za izvajanje dejavnosti, za katero so prijavljeni na razpis, pri izbiri prostovoljskega projekta pa je pomembno, da je prostovoljsko delo bistveno prispevalo k izvedbi ali h kakovosti izvedbe projekta, pri čemer ni nujno, da je v celoti izveden na prostovoljski bazi. 

Razpis Naj pro100vol'c občine Ajdovščina je odprt do 15. novembra, več informacij in prijavnice so objavljene na spletni strani razpisovalca, Mladinskega sveta Ajdovščina