Festival Hiše mladih 2020 – virtualno

datum: 17.11.2020
kategorija: Novice

14. festival Hiše mladih se aktualnemu zdravstvenemu stanju prilagaja s selitvijo na splet. Potekal bo od 17. do 20. novembra, preko ZOOM-a in FB live streama, vabljeni v družbo mladih, v udobju vašega domačega kavča.

Festival Hiše mladih je pred 14. leti nastal z  namenom, da ponudi prostor ustvarjalnim projektom, organizacijam in ljudem, da predstavijo svoje delovanje. Krovni prireditelj je Mladinski kulturni center Hiša plakatmladih Ajdovščina, v sodelovanju z drugimi organizacijami. Letošnji festival je kljub spletni različici žanrsko pester ter aktualiziran s sodobnimi družbenimi tematikami. V sklopu dogodkov bosta namreč na programu tudi predstavitev varnih točk v lokalni skupnosti ter predavanje o življenju brez odpadkov z naslovom 'Prazen koš, polna denarnica' Kaje Sreš, predstavnice Ekologov brez meja. Festival se pridružuje pozivu Mladinskega sveta Ajdovščina, ki išče najboljše mladinske prostovoljce ter prostovoljske projekte, ter mlade vabi k sodelovanju na likovnem natečaju. V letošnji virtualni različici Festivala Hiše mladih si bo mogoče ogledati dvoje zanimivih potopisnih predavanj – svetovni popotnik Matej Košir bo predstavil potovanje na streho sveta, Andi Mamić pa je pretekel maraton po švicarski gorski verigi. Da pa domač kavč vseeno ne bo preveč 'zaležan', letošnji FHM ponuja tudi učenje cirkuških spretnosti v Klovnski delavnici in delavnico peke z drožmi.

Več informacij pa na spletišču MKC Hiše mladih ali na fb-ju MKC-ja, kjer boste lahko tudi spremljali festivalsko dogajanje v živo.