Prostovoljstvo za ustvarjalnost in zdrav razvoj

datum: 19.11.2020
kategorija: Novice

Foto: Hiša mladih

Mladinski center Hiša mladih širi ekipo prostovoljk in prostovoljcev pri izvajanju preventivnega programa Mladinske delavnice za osnovnošolce višje stopnje, ki poteka v sodelovanju s programom Mladost na burji. Brezplačno usposabljanje bo potekalo sredi decembra v Ljubljani.

Mladinske delavnice so namenjene osmošolcem in devetošolcem ter se izvajajo v okviru programa Mladost na burji. Namenjene so spodbujanju pozitivnega psihosocialnega razvoja mladostnikov, preprečevanju tveganih in rizičnih vedenj ter podajanju koristnega znanja in socialnih veščin, ki pomagajo k razvoju zdravega življenjskega sloga. Prostovoljci imajo do neke mere proste roke pri izbiri dejavnosti. Tako lahko pomagajo pri učenju, vodijo odprtja razstav ali moderirajo dogodke in prireditve v Hiši mladih, vodijo mladinske delavnice, v MKC-ju pa so nadvse odprti tudi za vse mogoče druge ideje iz različnih področij družbenega življenja, ki bi bile zanimive za starostno skupino programa Mladinskih delavnic.

Pogoj za bodoče prostovoljce je opravljeno začetno brezplačno usposabljanje, ki bo potekalo od 10. do 16. decembra v Ljubljani. Če ste stari 30 let ali manj, vas veseli delo z najstniki in bi bili pripravljeni sodelovati v Mladinskih delavnicah MKC Hiše mladih skozi celotno šolsko leto, vabljeni na izobraževanje in k sodelovanju. Več informacij najdete na spletni strani MKC Hiše mladih.