Ukrepi podaljšani, odgovorno ravnanje je ključno

datum: 20.11.2020
kategorija: Koronavirus

Epidemiološka slika v državi še ni obetajoča. Delež okužb je še vedno visok – v občini Ajdovščina je bilo v zadnjih dneh zabeleženih več kot 20 okužb. Vlada je po pričakovanjih ukrepe podaljšala, epidemija pa je razglašena vse do 17. decembra. Ukrepi so nujni – upoštevajmo jih.

Celotna država je zaradi epidemiološke slike v rdečih številkah. Občina Ajdovščina pri tem ni izjema –14-dnevna incidenca znaša 510 okuženih na 100.000 ljudi. Štab Civilne zaščite budno spremlja dogajanje in opravlja več obhodov, kjer občane opominja na dosledno upoštevanje in spoštovanje ukrepov. V veljavi so strogi ukrepi – dosledna nošnja mask tako zunaj kot v skupnih notranjih prostorih je nujna, ne pozabimo na dosledno razkuževanje ter izogibanje vseh nenujnih stikov in storitev. Ostati doma je v teh dneh nadvse priporočljivo. Vlada je včeraj za sedem dni podaljšala tudi zaprtje nenujnih trgovin ter prepoved ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev, razen redkih izjem. Danes bo vlada podrobneje pojasnila še podaljšanje ukrepov, ki omejujejo gibanje in prehajanje med občinami.

Od nas samih, vsakega posameznika, je odvisno, kako uspešni bomo kot skupnost – potrudimo se, da z odgovornim samozaščitnim ravnanjem ohranimo zdravje vseh nas. Ostanite doma, poskrbite za svoje zdravje in ne pozabite na tiste, ki v teh časih potrebujejo pomoč, ranljive in starejše. Ob vsem tem pa ne pozabimo na pozitivno naravnanost, ki je pri ohranjanju zdravja ključna. Skupaj zmoremo.