Zakawsky z novim romanom in kreativnim pisanjem na daljavo

datum: 02.12.2020
kategorija: Novice

Epidemija je okrnila kar nekaj kulturnih dejavnosti. Tečaj kreativnega pisanja pod okriljem Lavričeve knjižnica Ajdovščina se razmeram primerno seli na splet. Pod vodstvom pisatelja Bojana Bizjaka, ki je letos izdal že svoj 15 roman, udeleženci veščine pisanja krepijo na daljavo. Medse vabijo tudi nove slušatelje.

Delavnice kreativnega pisanja potekajo že šesto leto zapored, pod budnim mentorstvom vsestranskega pisca Bojana Bizjaka, ki ureja tudi portal spletne literarne revije Burjač. Udeleženci tečaja krepijo veščine pisanja in snujejo nove literarne objave. Študijsko gradivo, vaje in napotke izmenjujejo sproti, preko spleta. Skupino sestavljajo slušatelji, ki že poznajo osnove pisanja, organizatorji pa na tečaj vabijo nove udeležence, ki doslej še niso bili vključeni v delavnicah. Urjenje veščin pisanja bo potekalo na daljavo, namenjeno je vsem tistim, ki bi si želeli dosedanje izkušnje s pisanjem nadgraditi s teoretičnim in praktičnim znanjem. Prijavite se lahko na elektronski naslov besedovalnica@gmail.com. Vse dodatne informacije dobite na telefonski številki 041 233 021.

 

15. roman Bojana BizjakaMentor Bojan Bizjak bo novih slušateljev vesel, tako kot je bralce razveselil njegov 15 roman zapovrstjo, ki nosi naslov Vračanja. Navdih za pisanje novega romana je avtor povzel iz burnih 90. let prejšnjega stoletja, ko smo doživeli družbeno preoblikovanje, zaznamovano s turbulencami na več nivojih delovanja. Predvsem pa ga je navdahnila neizmerna energija tistih let, ko so jezovi znotraj ljudi odpirali in rušili tako etične kot socialne bariere. »Knjiga je namenjena bralcem s primerno bralsko kondicijo – vsem tistim, ki jih zanima, kako smo se obnašali, ko smo dobili državo. Predvsem pa tistim, ki jih privlači žlahtno branje, jezikovna raznolikost, zgodbena nabitost in dogajalna dinamika,« izpostavlja pisatelj, ki mu idej za snovanje novih literarnih stvaritev ne manjka.