Ostanite doma – zaradi vremena!

datum: 02.12.2020
kategorija: Novice

Snežne razmere v dolini, smreka v krožišču kljubuje burji, saj so jo dodatno otežili.

Po napovedih vremenarjev je danes prav zares nastopila zima. Kot smo vajeni je v Vipavsko dolino pridrvela v spremstvu precej močne burje. Za noč, ki je pred nami, so napovedane obilne padavine, ki bodo povzročale preglavice v prometu, zato se ne odpravljajte na pot, če ni res nujno.

Čeprav precej glasno zavija okoli vogalov, pa današnja burja do sedaj ni povzročala večjih preglavic. V povprečju piha s sunki med 80 in  100 km/h, nekoliko močnejša je na začetku doline – največji sunek doslej je bil izmerjen na merilnem mestu v Podnanosu, 112 km/h. Tja do opoldne se bo krepila, nato pa vremenoslovci Sneg se tudi na Ajdovskem vse bolj oprijemlje cestišča. napovedujejo umirjanje. Še bo pihalo, vendar ne tako močno. Bo pa ponoči začelo intenzivno padati, po večjem delu države bo snežilo. Zbudili se bomo torej v idilično zimsko četrtkovo jutro, z zameti na Gori in na Razdrtem. V Vipavski dolini trenutno temperatura ni prenizka, niti se ne bo spustila pregloboko pod ničlo, tako da se žleda in poledice pri nas ni bati, je pa napovedano zmrzovanje na notranjsko-brkinskem območju.

So pa danes na Ajdovskem že v akciji plužne službe, dva traktorja sproti čistita sneg, ki ga burja neprenehoma nanaša na cestišče, v akcijo gre v kratkem še tretje vozilo. Komunalno stanovanjska služba ima v polni pripravljenosti tudi plužno službo na Gori,  obe ekipi – na Gori in v dolini - bosta na terenu ves dan in celo noč, tako da bo stanje zjutraj obvladljivo. Kljub temu jutri cestne razmere ne bodo idealne, potrebna bo izdatna previdnost – če je le mogoče, se izognite vožnji in ostanite doma na toplem.