Previdno na pot!

datum: 03.12.2020
kategorija: Novice

Gorjani kidajo svoja dvorišča, prek noči je namreč nasulo okoli 25 cm snega.

Zbudili smo se v pravo zimsko jutro. Gora je pobeljena, tudi po dolini je nasulo kar nekaj snega. Noč je minila mirno, burja ni povzročala težav, glavne ceste so bile sproti plužene. Očiščena je tudi cesta Lokavec – Predmeja, za čas trajanja slabega vremena so dela prekinjena, promet poteka izmenično enosmerno. Vreme se bo počasi umirilo, dotlej pa previdno na pot!

Previdno na pot, ceste so splužene, vendar ledene. Na Gori je prava zimska idila. Čez noč je zapadlo med 20 in 25 cm snega, ki pa ga je burja raznesla in nametala v zamete. Ceste po Gori so splužene, za kar skrbi 10 podizvajalcev iz različnih vasi. Danes zjutraj je bila očiščena tudi cesta od Lokavca do Predmeje. Dela so trenutno zaradi slabega vremena prekinjena, cesta pa je prevozna, promet poteka izmenično enosmerno, s semaforjem. Vseeno bo previdnost še kako na mestu, temperature so namreč nizke in nekateri deli cest so poledeneli. Ne odpravljajte se na pot brez zimske opreme!

Tudi dolina je doživela svojo zimsko pravljico. Več snega je nasulo po zgornjem koncu doline. Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina je že od včerajšnjega popoldneva na terenu z vsemi razpoložljivimi vozili za pluženje in posipanje, že od 6. ure zjutraj pa poteka temeljito čistiti mesto, delno strojno, pločnike pa se čisti ročno. Trenutno se čisti še najbolj stranske ulice, sicer pa s terena ni večjega negodovanja. Ekipi sta za pluženje cest po dolini porabili med 60 in 80 ton soli ter prav toliko drobljenca, zaloge so pošle, vendar se že danes dopoldan čaka novo pošiljko.

Vsekakor velja izkoristiti današnjo zimsko pravljico – naužijte se snežnih radosti, kajti jutri snega v dolini ne bo več. Danes se temperatura ne bo dvignila preko 2 stopinj Celzija, še bo pihalo. Že za jutri pa vremenarji napovedujejo bistveno otoplitev, burja pa bo ponehala.