Zlat Lisjakov lipov med

datum: 03.12.2020
kategorija: Novice

Čebelarstvo Lisjak z Vrtovč je na mendarodnem ocenjevanju v Semiču prejelo zlato priznanje za lipov med.

V teh dneh so po pošti prispeli rezultati 19. mednarodnega ocenjevanja medov v Semiču, ki je potekalo v oktobru. Letos z nekaj manj vzorci iz tujine, zato pa je bila zastopanost domačih medov zelo bogata. Najvišje število točk in zlato priznanje je prejel Lisjakov lipov med z Vrtovč. Čestitke!

Medovi Čebelarstva Lisjak Ocenjevalni komisiji, ki ju je vodila predsednica dr. Andreja Kandolf Borovšek, sta pregledali 216 vzorcev medu, od tega 72 vzorcev gozdnega medu, po 50 vzorcev kostanjevega in lipovega medu, 34 vzorcev cvetličnega, po 3 vzorce akacijevega in hojevega ter po 2 vzorca smrekovega in ajdovega medu. Večina ocenjenega medu je slovenskega, vzorce je dalo oceniti 130 slovenskih čebelarjev in 5 iz tujine. Letos je bilo podeljenih znatno manj zlatih medalj kot na preteklih ocenjevanjih, čemur so deloma botrovale tudi spremembe Pravilnika o ocenjevanju medu, saj sta komisiji ocenjevali striktno po določbah pravilnika.

Za praznike Čebelarstvo Lisjak svoj odličen med pakira v lično darilno embalažo

Lisjakov med, ki ga pridne čebele delavke spravljajo v čebelnjake naVrtovčah, ohranja kakovost, izkazano skozi priznanja na preteklih ocenjevanjih. Lipov med Čebelarstva Lisjak z Vrtovč je namreč na letošnjem 19. mednarodnem ocenjevanju v Semiču prejel najvišje število točk in zlato priznanje. Poleg različnih vrst medu, trenutno imajo v ponudbi lipovega, akacijevega, cvetličnega in kostanjevega, izdelujejo tudi mix za odpornost (cvetni prah, propolis, matični mleček), kremne medove z okusi kakava, aronije, ingverja in cimeta, razne zeliščne medove, pa tudi medeni liker in medico. Ponudbo si lahko ogledate na njihovi Facebook strani. Lisjakove lahko v decembru vsak četrtek obiščete na tržnici v Ajdovščini, vsako soboto v Novi Gorici, po predhodnem dogovoru pa vam med pripeljejo tudi na dom. Dobro so pripravljeni tudi na božično-novoletne praznike, saj so med in medene izdelke zapakirali v lično darilno embalažo.