Z Mojo pobudo v Podkraju do skupnega prostora za druženje

datum: 08.12.2020
kategorija: Novice

Urejen prostor za druženje s projektom Moja pobuda.

Tudi Podkrajci so dobili skupni prostor za druženje in športno-rekreativne dejavnosti. Ideja je uresničena preko projekta participativnega proračuna Moja pobuda.

Nekoliko ven iz vasi, ob cesti v Belo, je lepo urejen prostor, delno so to športne površine, delno pa površine za druženje, kjer se bodo lahko družili Podkrajke in Podkrajci. Gre za idejo krajana, uresničeno prek Moje pobude, projekta participativnega proračuna Občine Ajdovščina. Na območju je bilo najprej potrebno izravnati teren, nato se je uredilo površine za balinišče z dvema stezama. Na dveh mestih sta urejena piknik prostora z masivnima lesenima mizama in klopmi. Urejena je tudi javna razsvetljava. Dela je opravilo lokalno podjetje Trans gradnja Kobal iz Višenj. Naložba v sklopu Moje pobude, vredna 15.000 evrov, je zaključena. Krajani pa so si zaželeli območje zaokrožiti še z ograjo ter stezi na balinišču na koncu zaščititi z leseno pregrado. Občina je tako iz proračuna dodala še nekaj malega denarja za nabavo lesa, dela pa bodo prostovoljno opravili krajani sami.

V Podkraju pa se bo še dogajalo – prav v teh dneh je bilo namreč pridobljeno gradbeno dovoljenje za obnovo strehe objekta krajevne skupnosti. Letni čas res ni primeren za takšna dela, ki pa se bodo začela takoj spomladi, ko bo vreme dopuščalo. Dotlej pa je dovolj časa za izbiro izvajalca.