Mestno jedro oplemeniteno z novim detajlom

datum: 13.01.2021
kategorija: Novice

Na Lavričevem trgu se je uresničila še ena izmed vizualnih podob, s katero dopolnjujemo prenovo mestnega jedra. Okna in vhod v trgovinico Fama so grafično opremljena s tihožitjem različnih prehrambenih izdelkov in dopolnjena s slovenskimi pregovori o hrani. Podobo je zasnovala domačinka Tea Goljevšček iz kreativne agencije Disisdis, za tisk je poskrbela tiskarna GK Grafika.

Pobudo ajdovske občine o enoviti podobi mestnega jedra, s katero so okna trgovine na trgu oplemenitena s poslikavami živil in slovenskih pregovorov, je podprlo tudi podjetje Fama. Mestno jedro je tako z grafiko pridobilo enovito in skladno podobo prenovljenega trga. Grafična podoba prehrambenih izdelkov z motivomFAMA tihožitja in pregovorov naznanja, da gre za živilsko trgovino. Podoba je minimalistična, a kljub temu zračna, za kar poskrbijo večje površine bele barve, je pojasnila oblikovalka Tea Goljevšček. Poslikava je subtilna, barve so neizstopajoče, vodilna barva je, nam, Ajdovcem dobro poznana zelena. Kot pika na i je na vsaki okenski površini dodan še slovenski pregovor, povezan s hrano, ki govori o bogatem besednem zakladu in dragoceni kulturni dediščini.

Zagotovo bo prikupna podoba oken trgovine še dodatno oživila prenovljen Lavričev trg. Za oblikovanje je poskrbela ajdovska občina, tisk pa je zagotovilo podjetje Fama.