Kultura se ne da!

datum: 07.02.2021
kategorija: Novice

Letošnji slavnostni govornik na proslavi ob prazniku kulture Andrej Perko

Zveza kulturnih društev Ajdovščina vabi k spremljanju osrednje proslave v občini ob kulturnem prazniku. Slavnostni govornik na proslavi bo priznani fotograf Andrej Perko iz Vipavskega Križa. V okviru proslave bodo razglašeni letošnji prejemniki priznanj ZKD Ajdovščina. Proslavo si lahko ogledate na spletni strani Lavričeve knjižnice in Občine Ajdovščina, v ponedeljek, 8. februarja, ob 18. uri.

kulturni_praznik_plakat_2021_zNaj ne zveni obrabljeno ali celo plehko – toda prepustiti se malodušju, tudi tistemu zaradi epidemije, je najslabše, kar lahko človek naredi sebi. In tudi drugim.

Preveč je takšnih med nami, ki so nam naredili življenje lepše, lažje, bolj žlahtno, da se jim za to ne bi zahvalili. In preveč je vsega, kar so naredili, da sadežev ustvarjalnosti ne bi pokazali drugim za zgled, v zadovoljstvo ali uteho, v spodbudo. Pa naj bodo ti plodovi glasba, pesem, zgodba, igra, zapis o minulem času in življenju, slika na platnu ali fotografija; pa tudi nekoga, da se nit ustvarjalnosti drugih ne pretrga.

Zveza kulturnih društev - ZKD Ajdovščina hoče epidemiji navkljub ohraniti ta tako zelo poseben Dan kulture. Na ta dan po tradiciji slavi mnogotere oblike, barve in zvoke ustvarjalnosti, amaterske in profesionalne. Na Dan kulture se tudi zahvali tistim, ki so zaslužni za kulturni utrip v lokalni skupnosti.

Zato vas vabimo, da se v ponedeljek 8. februarja udeležite osrednje slovesnosti v Občini Ajdovščina ob nacionalnem Dnevu kulture. Ob 18.00 uri – tudi to veleva tradicija!

Le da bo udeležba potekala na drugačen način – od daleč. Proslavo boste lahko spremljali preko spletne strani Lavričeve knjižnice in preko spletne strani Občine Ajdovščina

K besedi na slovesnosti smo povabili Andreja Perka, angažiranega fotografa iz Vipavskega Križa, katerega dela so bila predstavljena na razstavah doma in po svetu, avtorja fotografskih monografij in organizatorja likovnih dogodkov. Spregovoril nam bo iz Dvorane prve slovenske vlade.

Razglasili bomo prejemnike priznanj, letos bodo prejemniki trije. Izročili pa jim jih bomo v roke v živo in pred vami, ko se bomo zbrali na prenovljenem Lavričevem trgu, ko bodo razmere to dopuščale. Že zdaj vas vabimo!

Voščimo vam lep, prijazen in kulturno bogat Dan kulture!

V imenu IO ZKD: 

Artur Lipovž, predsednik ZKD Ajdovščina 

Marjan Krpan, tajnik ZKD Ajdovščina