Iz Ajdovščine diši po zlatih krofih

datum: 13.02.2021
kategorija: Novice

Mlinotestovi Carji - zlati krofi z marelično marmelado

Pa smo dočakali najbolj masten čas v letu – letošnja pustovanja bodo sicer potekala virtualno, tradicionalno pa se bomo mastili s pustnimi krofi. Najboljše cvrejo v Mlinotestu, to potrjuje še eno osvojeno zlato odličje v vrsti nagrad. V teh dneh se vonj po krofih iz Ajdovščine širi po vsej Sloveniji.

Tudi slastni Mlinotestovi krofi z marelično marmelado so bili na letošnjem 21. senzoričnem ocenjevanju Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij nagrajeni z zlatim odličjem. Domače podjetje pa si je na omenjenem ocenjevanju z vrhunsko kakovostjo svojih izdelkov prislužilo skupaj kar 33 zlatih odličij – 11 zlatih priznanj v kategoriji kruha, 13 priznanj v kategoriji pekovskega peciva, 5 zlatih odličij v kategoriji finega pekovskega peciva, 1 odličje za kekse ter 3 zlata odličja za pašto.

No, v teh dneh so seveda najbolj aktualni krofi. Mlinotest pa ne podira rekordov zgolj v odličnem okusu – njihovi pustni krofi z marelično marmelado se kar stopijo v ustih – pač pa tudi v številu – na leto jih ocvrejo med dva in tri milijone, torej za vsakega Slovenca krof in pol. Najbolj bo po krofih dišalo na pustni torek, ko jih bo nekaj sto tisoč še vročih romalo v naše želodčke. Pred Mlinotestovo trgovino v Ajdovščini jih lahko kupite kar iz avtomobila, vse do konca prihodnjega 'pustnega' tedna pa jih je mogoče tudi naročiti.