Urejajo se ceste na podeželju

datum: 10.03.2021
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina ureja ceste na podeželju. Sanacija se je že začela na cesti, ki vodi s Cola proti Vodicam, v kratkem se obeta tudi celovita prenova ravninskega dela ceste na Vodicah. Kmalu bo sanirana tudi od septembrskega deževja poškodovana cesta v Dolgi Poljani, prenovo cest pa v pomladnih mesecih načrtujemo tudi na dveh lokacijah na Gori in na cesti Velike Žablje – Vrtovče.

Cesta na Vodice bo do konca meseca deležna prve faze prenove. Načrtovana ja postavitev štirih kamnitih zložb, z namenom razširitve ceste. Dela potekajo na odseku ceste s Cola proti Vodicam v dolžini približno enega kilometra. Ena kamnita zložba je že postavljena, do konca marca bodo nared še preostale tri. Investicija, vredna 60.000 evrov, je prvi korak k celoviti prenovi ceste na Vodice. V prihodnje je v načrtu še asfaltacija odseka in namestitev odbojnih varovalnih ograj. V vasi Vodice pa je predvidena tudi celovita prenova ravninskega dela cesta od prve hiše do kapelice sredi vasi.

Poleg investicije na Vodicah, se kmalu obeta tudi obnova ceste v Dolgi Poljani, ki jo je hudo poškodovalo obilno septembrsko deževje. Talna voda je dodobra uničila 100 metrov ceste, ki po strmem terenu pelje do igrišča. Ocenjena vrednost sanacije znaša okrog 30.000 evrov, v načrtu je odstranitev asfaltne prevleke, ureditev odvodnjavanja ter ponovno asfaltacija uničenega dela ceste.  
Kmalu se bodo pričela dela tudi na Gori, v KS Predmeja in KS Otlica, preplastitev dela ceste pa se obeta tudi na Lemuškem griču, kjer je vzletišče za jadralne padalce.