Ne spreglejte aktualnih razpisov

datum: 19.03.2021
kategorija: Novice

Objavljen je Javni razpis za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za izgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav v občini Ajdovščina v letu 2021. Še pred koncem marca bo na objavljen Javni razpis za subvencioniranje obrestne mere in stroškov najetih stanovanjskih kreditov občanov občine Ajdovščina za leto 2021.

Na javni razpis za izgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav se lahko prijavijo lastniki ali solastniki enostanovanjskih ali večstanovanjskih stavb na območju s pravilnikom določenih aglomeracij ter stalnim prebivališčem v občini Ajdovščina. Subvencije bodo dodeljene za male komunalne čistilne naprave, ki so bile ali bodo zgrajene v obdobju od 1. januarja do 30. septembra 2021. Pridobiti je mogoče do 50 % upravičenih stroškov, oziroma največ 1000 evrov za enostanovanjsko stavbo ter največ 1500 evrov za večstanovanjsko stavbo z urejeno etažno lastnino. 100 % subvencije na posameznega upravičenca je mogoče pridobiti, če se eno čistilno napravo namenja za več stanovanjskih objektov, vendar največ 1000 evrov za posamezno priključeno stavbo, oziroma 1500 evrov za posamezno priključeno večstanovanjsko stavbo.

Bo pa kmalu objavljen tudi razpis za subvencioniranje obrestne mere in stroškov najetih stanovanjskih kreditov. Subvencije lahko pridobijo fizične osebe, državljani Slovenije, s stalnim bivališčem na območju občine Ajdovščina in v naši občini tudi rešujejo stanovanjski problem. Na voljo je 95.000 evrov. Upravičenci lahko pridobijo do 10 % glavnice najetega stanovanjskega kredita z najmanj 10-letno dobo odplačevanja, vendar ne več kot 10.000 evrov mladi upravičenci in ne več kot 4.000 evrov ostali upravičenci. Razpisna dokumentacija bo do izteka prijavnega roka dosegljiva na spletni strani Občine Ajdovščina, www.ajdovscina.si, v zavihku Javna naročila, objave, razpisi, v rubriki Javni razpisi. Prijavitelji izpolnijo spletni obrazec preko povezave, objavljene v razpisu, nato izpolnjen obrazec natisnejo, lastnoročno podpišejo in v zaprti ter označeni ovojnici posredujejo Občini Ajdovščina. Zadnji rok za oddajo vloge je petek, 24. april 2021.

Do konca marca in v prvih dneh aprila bo Občina Ajdovščina na svoji spletni strani objavila še nekatere javne razpise, predvsem s področja družbenih dejavnosti. Ne spreglejte!