Glasovi glasbene šole donijo in žanjejo uspehe

datum: 20.03.2021
kategorija: Novice

Glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina se lahko navkljub epidemiji, ki je dodobra zaznamovala tudi delovanje njihovega pouka, pohvali z uspehi na mednarodnem nivoju. Kar 5 učenk in učencev je osvojilo odmevne rezultate na tekmovanju PaMus Flow, ki je potekal na daljavo. Čestitamo! Pripravljajo pa se že na ostala tekmovanja in izpite, kmalu pa bodo v šolo vpisovali tudi nove glasbene talente.

Glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina navkljub razmeram v času epidemije uspešno izvaja pouk vseh petih programov – predšolske glasbene vzgoje, glasbene in plesne pripravnice, individualni pouk z naukom o glasbi in balet. Seveda razmere ne dopuščajo pravega pouka v živo – na šoli so samo učenci pri individualnem pouku. Ravnateljica Bernarda Paškvan poudarja: »Učenje instrumenta ni le osvajanje fizičnih, motoričnih spretnosti pri izvajanju skladbe, pač preplet čustvenih, intelektualnih in duhovnih plati razvoja glasbenika.« Pouk na daljavo jih je za neposreden stik prikrajšal in kot pravi ravnateljica, so bili upravičeno zaskrbljeni, kako bo čas zaprtih šol vplival na učence. Navkljub temu, da je pouk potekal na daljavo, pa so tako učenci, učitelji kot tudi starši z razumevanjem prebrodili ta čas ter ga dobro izkoristili. Učitelji so jim omogočali spletne nastope, kjer so otroci igrali doma pred svojimi starši, poslušali in gledali pa so jih tudi ostali. Ustvarili so prave družinske koncerte. Odlično pa so se odrezali tudi na spletnem tekmovanju PaMus Flow, kjer je kar 5 učencev osvojilo nagrade. Tekmovanje je namenjeno učencem pihal in trobil, komisija pa je sestavljena iz uglednih mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov. Drugo nagrado so v različnih kategorijah prejeli:  Rebeka Koren, Gaja Stanič, Patricija Černigoj, Neža Polanc Golob in Tim Kobal. Čestitamo!

Letos je sicer v šolo vpisanih 348 učencev, poučujejo 21 instrumentov, izvajajo tudi plesno pripravnico in balet. Interes je velik, pove ravnateljica, pridno se pripravljajo tudi na nadaljnja tekmovanja, kmalu pa bo potekal tudi vpis za nove glasbene talente. »Vsi zaposleni na glasbeni šoli smo veseli, da je vsaj del učencev spet v naši lepi stavbi! Hvaležni smo staršem, da so vztrajali in spodbujali svoje otroke in ponosni smo na učence, ki so bili ustvarjalni in so pridno vadili! Prepričani smo, da se jim bo vztrajnost obrestovala! Učitelji pa upamo in verjamemo, da smo kljub neprijaznemu obdobju pouka na daljavo dobro opravili svoje poslanstvo,« še dodaja ravnateljica glasbene šole, Bernarda Paškvan. 

Več o delovanju Glasbene šole Vinka Vodopivca in njihovih nadvse zanimivih prispevkih dobite na njihovi spletni in Facebook strani.

 Patricija ČernigojRebeka KorenGaja Stanič

 Tim Kobal