Po sestavine za praznične jedi na tržnico Na borjaču

datum: 02.04.2021
kategorija: Novice

Tržnic Na borjaču ponuja tako sestavine, kot že pripravljene izdelke.

Pirhi, šunka, kruh in hren, pa potičke, menihi, pince … vse te jedi in še več vsebuje tradicionalna velikonočna košarica. Kam po sestavine? Na spletno tržnico Na borjaču, kjer je ob sestavinah mogoče kupiti tudi že pripravljene jedi.

Vročica pred-velikonočnih opravkov se stopnjuje. Največji krščanski praznik ima globoke korenine v starih poganskih navadah, povezan je s prihodom pomladi. Pred veliko nočjo je treba počistiti vse ostanke dolge in mrzle zime in se pripraviti na novo rodno obdobje. Simbolika velike noči je žlahtna in bogata, tako kot običaji, ki se razlikujejo tako-rekoč od vasi do vasi. Čeprav se navade skozi čas spreminjajo, pozabljajo, izgubljajo in nastajajo nove, pa se bistvo tradicije ohranja - miza z velikonočnim zajtrkom se mora šibiti pod pravimi velikonočnimi dobrotami. Na njej ne smejo manjkati osnovne sestavine: barvana jajčka, meso (šunka), kruh in hren. Običajno pa jim v primorski velikonočni košarici družbo delajo še razni tički, pince in potičke, pa pri nas nadvse priljubljena 'žepca' in seveda nepogrešljiva steklenica dobrega vina, rdečega, ki simbolizira prelito Jezusovo kri …

tržnica na borjaču.jpgNe samo jedi, pomembne so že sestavine in postopek priprave – tako so najlepša jajčka tista, ki jih ovita v staro najlonko, pod katero stisnemo lepo oblikovano rastlino, kuhamo skupaj z olupki rdeče čebule, med kuhanjem žolce mora vanjo 'stopiti pujs' … Najboljše sestavine, takisto že pripravljene jedi, boste tudi v zadnjem trenutku našli na spletni tržnici Na borjaču. Tržnica, ki je pod okriljem RRA Rod Ajdovščina začela delovati pred dobrima dvema mesecema, se je odlično 'prijela'. Preko spletišča svoje pridelke in izdelke ponuja že 80 kmetov, bogata ponudba pa privablja vedno več obiskovalcev. Na spletni tržnici Na borjaču pa ne ponujajo zgolj pridelkov in izdelkov, pač pa boste tam našli tudi marsikateri dober nasvet, zanimivo mnenje, pravo informacijo. 

Spletišče Tržnice Na Borjaču

Facebook Tržnica Na Borjaču