Poziv k cepljenju starejših od 60 let

datum: 08.04.2021
kategorija: Koronavirus

Iz Zdravstvenega doma Ajdovščina sporočajo, da glede na strategijo cepljenja trenutno poteka cepljenje starostne skupine nad 60 let. Vse, ki se še niste prijavili na cepljenje in spadate v to starostno skupino, naprošajo, da prijavo oddate v Zdravstveni dom Ajdovščina. Prijavo na cepljenje oddate po telefonu ali s pomočjo spletnih obrazcev.

Cepljenje je eden izmed učinkovitih načinov za preprečevanje širjenja epidemije koronavirusne bolezni. Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje boste našli zanesljive informacije, znanstveno podprte nasvete glede cepljenja, pripravljene na osnovi dela naših in tujih strokovnjakov javnega zdravja. Veliko koristnih in verodostojnih informacij o cepivih, načrtovanju cepljenja, dobavi cepiv in učinku cepiva, pa dobite tudi na spletni strani cepimo.se.

Na Ajdovskem poteka cepljenje skladno s strategijo. Cepiva prihajajo postopoma, zato je načrtovanje cepljenja posameznih starostnih skupin ključnega pomena. S pravočasno prijavo je ZD Ajdovščina omogočena učinkovita in transparentna uporaba cepiv. V prihodnje je prioritetno načrtovano cepljenje starejših 60 let, zato ZD Ajdovščina naproša vse paciente, ki še niste oddali prijave na cepljenje, da to čimprej storite. Z namenom zagotovitve čim bolj nemotenega sprejema in obravnave prijav, paciente prosijo, da prijavo oddate kar prek spletne platforme doZdravnika.si. Prijavite pa se lahko tudi na e-naslov: cepljenje@zd-ajdovscina.si ali pa pokličete na telefonsko številko: 051 656 831 ob delavnikih med 8. in 17. uro. Več podrobnosti o poteku prijave pa dobite na spletni strani Zdravstvenega doma Ajdovščina.