Teden Rdečega križa

datum: 10.05.2021
kategorija: Novice

Vstopili smo v teden, posvečen Rdečemu križu, v spomin na rojstvo ustanovitelja gibanja Henrya Dunanta. Območno združenje Rdečega križa Ajdovščina v tem tednu prireja vrsto dogodkov, pričenši z današnjim dnevom odprtih vrat dnevnega centra na Tovarniški 3g.

Danes dopoldan odpira vrata dnevni center Območnega združenja Rdečega križa Ajdovščina na Tovarniški 3 g v Ajdovščini. To je imenitna priložnost za vse, ki se želite učiti ali pa utrditi veščine kvačkanja in pletenja, ki jih bo v okviru dneva odprtih vrat razkrivala mojstrica Loredana Binkar. Popoldan od 18. do 19.30 ure pa bo potekala delavnica »odlaganje bremen«, ki jo bo vodila Adriana Ban, diplomirana TCT terapevtka. Namen delavnice je sproščanje in razbremenitev po dolgem in stresnem obdobju epidemije. Adriana Ban vas prav tako vabi na individualno podporo, če se želite vaših bremen razbremeniti z osebnim pogovorom. Na voljo vam bo vsak petek do konca maja od petka, 14. 5., dalje od 9. do 12. ure.

Letošnji teden Rdečega križa v Ajdovščini je predvsem posvečen različnim tehnikam sprostitve in drugim načinom razbremenitve stresa, ki ga na nas pušča epidemija.  V sredo, 12. 5., vas tako od 19. do 20. ure vabijo na terapijo z gongi s Tašo Turk. V četrtek, 20. 5., od 18.45 do 20.15 ure pa na jogo nidro ali jogijsko spanje, ki je metoda popolne sprostitve mišičnih, čustvenih in duševnih napetosti. Jogo nidro bo vodila Jana Kržišnik Makovec. Teden se bo zaključil z izmenjevalnico v skladišču Območnega združenja Rdečega križa Ajdovščina, v Logističnem centru Ajdovščina, vabljeni v soboto, 15. 5. , od 9. do 12. ure.
Vse delavnice in individualna podpora so namenjene vsem, ki se počutite obremenjeni in pod stresom, in so popolnoma brezplačne, potrebno pa se je predhodno prijaviti na telefonski številki 051 430 722 ali e-naslovu: ajdovscina.ozrk@ozrks.si. Potekale bodo v skladu s priporočili NIJZ.