V Ajdovščini se je mudila turška veleposlanica

datum: 04.06.2021
kategorija: Novice

Župan Tadej Beočanin je v občinski stavbi sprejel turško veleposlanico, njeno ekselenco Aylin Taşhan, ki je našo občino obiskala z namenom povezovanja turško-slovenskega gospodarstva. Sledil je ogled podjetja Dehkatrade Cetin d. o. o., ki je v poslovni coni zgradil nov objekt in že več kot 14 let krepi ajdovsko gospodarstvo. Njena ekselenca je obisk nadaljevala z ogledom turističnih biserov – Vipavskega Križa in Sinjega vrha.

Turška veleposlanica na obisku v Ajdovščini Na obisk je v občino Ajdovščino prispela turška veleposlanica, njena eskelenca Aylin Taşhan. Najprej jo je v občinskih prostorih sprejel župan, Tadej Beočanin, obisk pa je nadaljevala v podjetju Dehkatrade Cetin d. o. o., ki je v poslovni coni Mirce zgradilo nov servisni objekt podjetja. S slovesnim obiskom so tako svečano obeležili selitev v nove prostore, ki si jih je ogledala tudi veleposlanica in izrazila zanimanje za spletanje nadaljnjih povezav slovensko-turškega gospodarstva. Pred kratkim je bil namreč ustanovljen gospodarski klub Turk – Si, ki povezuje gospodarstvenike obeh držav z namenom poslovnega sodelovanja med člani. Predsednik kluba je za prihodnjih 5 let postal prav direktor podjetja Dehkatrade, Huseyin Cetin. Podjetje v Ajdovščini razvija uspešno zgodbo in je že več kot 14 let prisotno na Turška veleposlanica na obisku v Ajdovščini slovenskem trgu kot glavni zastopnik za gradbeno mehanizacijo. Verjamemo, da bo z današnjim visokim obiskom turške veleposlanice še razširil svojo uspešno zgodbo za nadaljnji razvoj tako podjetja kot tudi ajdovskega in slovenskega gospodarstva nasploh.

 

Obisk je veleposlanica zaključila v bolj družabnem duhu, z ogledom Vipavskega Križa in z razgledom s Sinjega vrha ter navdušena nad lepotami narave in znamenitosti naše dežele.