V pričakovanju kolesarske karavane

datum: 09.06.2021
kategorija: Novice

Danes se na Ptuju pričenja prva etapa dirke Po Sloveniji. Kolesarska karavana se bo v soboto ustavila tudi v Ajdovščini, kjer bo na Lavričevem trgu štart kraljevske 4. etape najprestižnejše slovenske kolesarske dirke. Karavana je hitra, zato daljših cestnih zapor na trasi dirke ne gre pričakovati. Navijajmo v duhu dirke – v zeleno-belem in prijazno do narave!

Dirka po Sloveniji 2019 - v Ajdovščini smo gostili cilj kraljevske etape. Slovenski ljubitelji kolesarskih dirk bodo končno prišli na svoj račun – danes se pričenja največji kolesarski dogodek pri nas. Dirka Po Sloveniji se pričenja na Ptuju, kjer bo štart prve etape kmalu po 13. uri. Prvi favorit je zagotovo Tadej Pogačar, trenutno eden najboljših kolesarjev na svetu, v Ajdovščini pa bomo predvsem navijali za našega Kristjana Korena, ki se po dvoletnem premoru vrača na kolesarske dirke z velikimi pričakovanju. 139 kolesarjev, med njimi mnoga zveneča imena kolesarskega športa, 20 ekip, od tega kar štiri iz najvišje kategorije World Tour, obeta pet dni razgibanih in nepredvidljivih etap.

V soboto, 12. junija, karavano pričakujemo v Ajdovščini, kjer bo na Lavričevem trgu ob 10.50 štart kraljevske 4. etape. Kolesarji bodo šli skozi vse občine Vipavske doline, nato se bodo povzpeli v Brda, pa nazaj v Soško dolino, od tam pa jih čaka kraljevski vzpon na Sveto Goro, etapa se bo zaključila kaj čez 15. uro (podrobnosti si lahko ogledate na tej povezavi).

Utrinek z dirke Po sloveniji 2019 - vzpon na Predmejo. Zapore cest bodo kratke, trajale bodo le toliko časa, kolikor ga potrebujejo kolesarji – največ pol ure hkrati. Daljše zapore bodo na območjih štartov in ciljev, v Ajdovščini bo v soboto med 6. in 14. uro v celoti zaprt Lavričev trg, vključno s Prešernovo ulico od krožišča pri Policiji do trga. Dlje časa bo zaprta tudi Gregorčičeva ulica – od Lavričevega trga do stavbe sodišča bo ulica zaprta za avtomobile med 6. in 11. uro.

Dogodek bo nadvse atraktiven tudi za obiskovalce, prosimo vse, ki boste ob progi navijali, da se držite aktualnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa. Želimo si tudi, da bi navijali v duhu dirke – fight for green – torej z naravi prijaznimi rekviziti, v zeleno-beli barvni kombinaciji. Če bi želeli spominek na letošnjo dirko, si lahko tudi v TIC Ajdovščina nabavite majico dirke.

Kolesarjenje je v zadnjem obdobju precej priljubljen šport, tudi zaradi dobrih rezultatov slovenskih tekmovalcev. Dirka je hkrati velika priložnost za promocijo Slovenije, saj jo bo poleg RTV SLO (prenose si lahko ogledate na 2. programu) prenašal tudi mednarodni kanal Evrosport. Pred televizorjem ali pa ob progi – uživajte ob velikem športnem spektaklu.