Slovesno z Županovimi peticami in programom Mladost na burji

datum: 22.06.2021
kategorija: Novice

V Hiši mladih v ajdovskih Palah je potekala slovesnost ob podelitvi značk in priznanj ob zaključku že drugega leta izvajanja programa Mladost na burji. Slovesen popoldan je okitila tudi podelitev dveh izjemnih priznanj – Županovih petic, ki jih župan podeljuje osnovnošolkam in osnovnošolcem, ki so v vseh devetih letih želi same petice pri vseh predmetih. Čestitamo vsem mladim, ki soustvarjajo trdne temelje naših skupnosti!

V prijetnem ambientu zelenega gozdička ob Hiši mladih v Palah se je odvila slovesnost ob zaključku že mndrugega leta programa Mladost na burji. Župan je udeleženke in udeležence programa na stopnji zlata Kastra okitil s priznanji in značkami. Veliko ponosa je izrazil ob koncu že drugega leta programa Mladost na burji, ki ga Občina Ajdovščina snuje z Inštitutom za mladinsko politiko in drugimi sodelujočimi v lokalni skupnosti. Posebno čast sta si prislužili učenki OŠ Dobravlje, ki sta vseh devet let imeli odličen uspeh in same petice pri vseh predmetih. Za izjemne dosežke ju je župan Tadej Beočanin nagradil z Županovo petico in jima čestital ob edinstvenih dosežkih, ki plemenitijo celotno skupnost. »Čestitam vama ob tako pomembnem uspehu – zaslužite si veliko spoštovanje in globok poklon za vse doseženo … Naj bo vaša pot v prihodnje polna optimizma, ponosa, pokončnosti in samozavesti. Prepričan sem, da bosta, okrepljeni z znanjem in veščinami, premagali vse ovire in nizali še mnoge uspehe.«

Slovesnost je minila v navzočnosti udeleženk in udeležencev programa Mladost na burji, staršev, učiteljev ravnateljiter ravnateljev, ki inovativen projekt spodbujajo in podpirajo. Ravnateljica Otroškega vrtca Ajdovščina, Alenka Močnik, je izpostavila:»Prepričana sem, da je potrebno otroka že v najzgodnejšem obdobju učiti in navajati na bistvene vrednote, ki prispevajo k uspehu in dobremu počutju posameznika, kot tudi širše skupnosti. Ravnateljica Osnovne šole Dobravlje, Mirjam Kalin, dodaja: »Mladost na Burji je premišljen in dobro strukturiran program, ki vse starostne skupine spodbuja k aktivnostim na vseh področjih, ki v letih odraščanja izoblikujejo posameznika. Ravnatelj Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina, Andrej Rutar, pa je izpostavil, da je zelo dobro, če se lahko dijaki v času srednješolskega izobraževanja poleg pouka ukvarjajo tudi z družbenimi dejavnostmi, razvijajo solidarnost do ranljivejših, krepijo kompetence podjetnosti ter skrbijo za zdrav način življenja in ohranjanje okolja.

MNBVodja programa Urška Milač napoveduje, da se bo program še nadgrajeval in spodbujal mlade k aktivni drži. »Povezana skupnost, solidarnost oz. medsebojna pomoč ter zdravi in vedoželjni posamezniki so poslanstvo programa, kar se je v drugem letu delovanja še bolj udejanjilo.« V programu so letos sodelovali vsi ajdovski vrtci, osnovne šole in srednja šola. Na štirih različnih stopnjah se je v program letos vključilo skoraj 1500 otrok in mladih. Vsem sodelujočim v programu želimo še veliko navdiha in zagona, vsem mladim, ki odhajajo na zaslužene počitnice, pa veliko doživetih trenutkov in brezskrbnih poletnih radosti.