Proti Lokavcu zahrumeli stroji

datum: 24.06.2021
kategorija: Novice

Prejšnji teden se je pričela gradnja kolesarske povezave in obnova ceste med Ajdovščino in Lokavcem. Pri investiciji sodelujeta Občina Ajdovščina in Direkcija RS za infrastrukturo, pri čemer je za izvedbo zagotovljenih več kot 530.000 evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Pogodba za izvedbo gradbenih del v višini dobrih 1,3 milijona evrov je sklenjena s podjetjem Kolektor CPG d. o. o. Gradbena dela bodo končana predvidoma do oktobra 2022.

Podjetje Kolektor je v teh dneh pričelo s prvimi gradbenimi deli za širitev regionalne ceste iz Ajdovščine do lokavec Lokavca. Predvidena je obnova več kot dveh kilometrov regionalne ceste proti Lokavcu, vključujoč kolesarsko stezo. Steza za kolesarje se bo navezovala na že obstoječo, ki je bila urejena skupaj s prenovljenim križiščem Lokavške in Gregorčičeve ulice. Zaključila se bo v Lokavcu (na Grajšku) in se preusmerila na obstoječo lokalno pot, ki prečka potok Grajšek. Potekala bo po levi strani v smeri Ajdovščina – Lokavec  do odcepa za zaselek ''Kompari'', od tam dalje pa po desni strani.  Gradbena dela za širitev regionalne ceste so se že pričela. Trenutno potekajo ureditev gradbišča, označitev obstoječih komunalnih vodov in druga pripravljalna dela. Prva faza del – ureditev cestišča in kolesarske steze od Gozdarske hiše vse tja do podjetja Taxa – bo zaključena predvidoma do konca avgusta. Neposredno ob stavbi podjetja Re-Bo se načrtuje tudi osvetljen prehod za pešce, ki se bo navezoval na most čez potok Lokavšček, slednji gre v prenovo še v tem letu.

Obveščamo, da bo kmalu zaradi del na območju regionalne ceste Ajdovščina – Lokavec delna zapora te ceste. V času izvajanja del bo promet potekal izmenično enosmerno. Za tovorna vozila bo v času zapore možen obvoz po državnih cestah na relaciji Predmeja – Col – Ajdovščina. O zaporah, ki bodo veljale, bomo sproti obveščali na naši spletni strani.