Delovno v počitniške dni

datum: 21.07.2021
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina že peto leto omogoča dijakom in študentom, da v občinski upravi in občinskih javnih zavodih nabirajo prve delovne izkušnje. Prvi dijaki in študentje so se na delo podali že 28. junija, v 14-dnevnih terminih se bodo razporedili vse tja do konca avgusta. Lea Rožič, dijakinja tretjega letnika Gimnazije Nova Gorica je nad izkušnjo opravljanja študentskega dela v občinski upravi navdušena.

Nabiranje prvih delovnih izkušenj je Občina Ajdovščina z razpisom počitniškega dela omogočila 37 dijakom in študentom. Konec junija so z delom pričeli v Mladinskem centru Ajdovščina in Zavodu za šport, kjer poleg počitniškega varstva organizirajo tudi pester program športnih počitnic. Prejšnji teden je dijakinja  tretjega letnika Gimnazije Nova Gorica z delom pričela tudi v občinski upravi. S priložnostjo pobližje spoznati delo uradnice je nadvse zadovoljna: »To, da nam je omogočeno delo v občinski upravi, je edinstvena izkušnja, saj tega ne doživi vsak. Povečini študentsko delo zaobjema druge vrste dela, kot sta denimo delo v proizvodnji ali strežba. Sama pa imam moč pobližje spoznati, kako poteka delo v občinski upravi, kar mi bo zagotovo pomagalo pri nadaljnji izbiri poklica.«

Največ mladih se bo tekom poletja zvrstilo na delovnih mestih v Otroškem vrtcu Ajdovščina, nove kompetence in veščine pa bodo krepili tudi v Lavričevi knjižnici, Pilonovi galeriji, OŠ Danila Lokarja, OŠ Col, Dobravljah, Regijski razvojni agenciji ROD in Ljudski univerzi Ajdovščina.