'Everesting' na Malo goro

datum: 24.07.2021
kategorija: Novice

'Everesting' je poseben podvig, ki ga je spodbudila pandemija – znan domač ekstremni športnik, ultratekač Andi Mamić se je lani prvič kar desetkrat zaporedoma podal na Malo goro, to pa pomeni, da je presegel 8.848 višinskih metrov. Danes bo podvig ponovil.

Mala gora je priljubljena pohodna točka pod Čavnom. Tudi v pandemskem letu jo je, kljub odpovedim organiziranih pohodov in tekov, obiskalo zelo veliko pohodnikov. Iz vpisne knjige pa je moč razbrati tudi, da jo mnogi domačini redno obiskujejo – Darjo, član Planinske sekcije Kamnje, se je v letu 2020 nanjo povzpel kar 373, torej več kot enkrat na dan! 

Precej več kot enkrat na dan pa je moral nanjo splezati tudi Andy Mamić, iskalec skrajnih športnih podvigov, da je dosegel Everest. Prvič je 'Everesting' na Malo goro odtekel v pandemskem letu, akcijo pa bo ponovil tudi letos. Pričetek bo danes ob 16. uri v Kamnjah. Vesel bo tudi navijačev, podpornikov in družbe na poti. Če se vam zdi Everest previsok, lahko v Andijevi družbi osvojite tudi katerega od nižjih hribov, recimo Triglav.