Na sporedu tretje srečanje za razvoj mestne tržnice

datum: 16.09.2021
kategorija: Novice

Snovalci mestne tržnice v Ajdovščini vabijo na že tretje srečanje, kjer z vsemi ključnimi akterji – pridelovalci, ponudniki in potrošniki – kujejo načrte, kako mestno tržnico obogatiti in razviti, da bo prijazna in dostopna vsem, obogatena z raznoliko ponudbo, stremeča v nenehen razvoj. Tretje srečanje bo v torek, 21. septembra, ob 18. uri v Krajevnem domu Ajdovščina.

Tretje srečanje za razvoj mestne tržnice  bo združilo raznolike navade sodobnega kupca, vse sodelujoče bo združilo v želji po obogatitvi ponudbe. Predstavljena bo obstoječa ponudba, ob tem pa opredeljene ciljne skupine obiskovalcev tržnice ter predstavljene smernice, kako vzpostaviti dolgoročno sodelovanje med kupci in ponudniki lokalne hrane, ob zagotavljanju trajnostnih nakupnih pristopov, odgovornega kmetijstva, ob vse bolj razvijajočih sodobnih digitalnih orodij. Pogoj za udeležbo srečanja je PCT. Dogodek se bo odvil v torek, 21. 9., ob 18. uri v prostorih KS Ajdovščina. 

Aktivnost se izvaja v okviru operacije Prenova mestne tržnice Ajdovščina, ki jo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020 / ukrep LEADER / podukrep 19.2.

laslasLogo