Po široki cesti skozi Dobravlje

datum: 17.09.2021
kategorija: Novice

Cesta skozi Dobravlje bo razširjena.

Naložba v prenovo ceste in izgradnjo pločnika skozi Dobravlje se nadaljuje. Po prenovi bo ozko cesto, ki je peljala od glavne ceste do središča vasi, nadomestila široka dvopasovna cesta s pločnikom po eni strani, kar bo bistveno povečalo varnost za pešce.

V sklopu širitve ceste in izgradnje pločnika v Dobravljah bo prenovljen tudi most čez Skrivšek. Zdravstvena kriza, ki je posegla v vse pore našega življenja, je bistveno vplivala tudi na gradbeništvo, ki se je skozi poletje borilo tako s pomanjkanjem delovne sile, kot tudi s prepočasnimi dobavami materiala. Situacija se počasi umirja in dela v Dobravljah se nadaljujejo s polno paro. Investicijo izvaja podjetje Kolektor. Prenavlja se del ceste od krajevne dvorane do železniške proge. Dela so tehnično zelo zahtevna. Cestišče je že razširjeno, v najožjem delu z najvišjimi brežinami so že zgrajeni betonski oporni zidovi – teh bo v skupni dolžini po obeh delih ceste za približno 300 metrov, visoki bodo od slabega metra do dobrih dveh metrov. Vmes bo pet metrov široko cestišče, po eni strani pa tudi meter in pol širok pločnik. Poseben zalogaj bo tudi prenova mosta čez potok Skrivšek pri dvorani,  ki bo delno prenovljen in razširjen. Brv, ki bo služila pešcem za prehod Skrivška v času prenove mostu, je že postavljena.

Za veliko dobravskih šolarjev je ta cesta hkrati tudi šolska pot, ob regionalni cesti pa je tudi avtobusno postajališče. Hkrati pa je to osrednja pot do središča vasi in okoliških zaselkov. Zato je razširitev cestišča in izgradnja pločnika več kot dobrodošla nova pridobitev.