Začenja se popis škode po spomladanski pozebi – ROK ZA ODDAJO VLOG JE KRATEK!

datum: 04.10.2021
kategorija: Novice

V aprilu 2021 je po vsej Sloveniji pustošila huda pozeba.

Obveščamo vse kmetovalce, ki so po letošnji spomladanski pozebi utrpeli škodo, da se pričenja popis škode. Obrazce boste prejeli na dom, časa pa ne bo na pretek, zato priporočamo, da z izpolnjevanjem in oddajo ne čakate na zadnji trenutek.

April 2021 - Čaven s kapo na glavi, po vsej Sloveniji pa je pustošila pozeba. Uprava RS za zaščito in reševanje je 1. oktobra izdala sklep o ocenjevanju škode zaradi posledic pozebe v kmetijstvu med 5. in 9. aprilom 2021. Kmetje boste na dom prejeli pred-natisnjene obrazce, v katere je potrebno vpisati podatke – odstotke poškodovanosti posameznih kultur – in priložiti dokazila (slike, cenilni listi zavarovalnic …).

POMEMBNO – izpolnjene in podpisane obrazce je potrebno dostaviti na naslov Občine Ajdovščina (Cesta 5. maja 6a) najkasneje do 20. oktobra 2021!  Nato ima uprava še en dan časa za vnos vlog v aplikacijo Ajda, kjer morajo biti vsi podatki zbrani najkasneje do 22. oktobra 2021.

Za morebitna dodatna vprašanja in pojasnila se obrnite na Oddelek za gospodarstvo in razvojne zadeve: koordinatorka Doris Grmek, doris.grmek@ajdovscina.si, 05 36 59 135, vodja oddelka Janez Furlan, janez.furlan@ajdovscina.si.