Začenja se cepljenje proti gripi

datum: 18.10.2021
kategorija: Novice

Zdravstveni dom Ajdovščina obvešča, da bodo s cepljenjem proti sezonski gripi začeli to sredo, 20. oktobra. Cepljenje bo potekalo v prostorih ZD Ajdovščina in bo za vse osebe, ki imajo urejeno zdravstveno zavarovanje, brezplačno. Na cepljenje se je potrebno naročiti.

Gripa je akutna virusna bolezen dihal, ki se zelo hitro širi. Pojavlja se predvsem v zimskih mesecih, huje prizadene starejše ljudi, osebe s kroničnimi srčnimi, pljučnimi in presnovnimi boleznimi ter majhne otroke in nosečnice. Cepljenje proti gripi je priporočljivo za vse, ki želijo sebe in svoje bližnje zaščititi pred boleznijo. Še posebej je priporočljivo za kronične bolnike, starejše od 65 let, majhne otroke (od 6 mesecev do 2 let starosti), nosečnice ter za osebe z izjemno povečano telesno težo. Cepljenje je priporočljivo tudi za osebe, ki so pri svojem delu izpostavljene nevarnosti okužbe ali pri delu lahko prenesejo okužbo na druge osebe, še posebno to velja za zdravstvene delavce in sodelavce ter druge nujne službe. Več informacij o cepljenju na tej povezavi in na spletišču NIJZ.  

Zdravstveni dom Ajdovščina s cepljenjem proti gripi začenja v sredo, 20. 10. 2021. Cepljenje bodo izvajali v prostorih Zdravstvenega doma Ajdovščina. Prijave za cepljenje sprejemajo že od prejšnjega tedna vsak delavnik od 12.00 do 14.00 na telefonski številki 051 656 831. Ob naročilu boste obveščeni o terminu cepljenja. Cepljenje proti gripi je za vse osebe, ki imajo urejeno osnovno zdravstveno zavarovanje brezplačno.