Gradnja kolesarke se seli proti mestu

datum: 20.10.2021
kategorija: Novice

Zapora na Goriški cesti zaradi gradnje kolesarske steze in pločnika.

Gradbišče kolesarske steze se je preselilo na drugi odsek, proti središču mesta. Od danes naprej je polovična zapora vzpostavljena na Goriški cesti naprej od pokopališča do križišča za dostop do podjetja Pipistrel. Prosimo za strpnost in razumevanje!

Pričenja se izgradnja drugega odseka kolesarske steze in pločnika ob glavni prometnici skozi mesto. Tako se premika tudi polovična zapora Goriške ceste. Od danes naprej je semafor postavljen niže proti mestu, nekoliko naprej od pokopališča, zapora pa traja do križišča, ki zavije k Pipistrelu.

Občina celostno ureja kolesarsko povezavo skozi mesto Ajdovščina, od krožišča pri letališču do krožišča pri trgovskem centru, za kar je uspela pridobiti 660 tisoč evrov nepovratnih sredstev iz Eko sklada. Kolesarski stezi bosta tekli po obeh straneh Goriške, ob njiju bodo urejene tudi površine za pešce. Območje za pešce in kolesarje bo od cestišča ločeno z varovalnim zelenim pasom. Zapore se bodo tako premikale z odseki izgradnje. Prosimo za strpnost in razumevanje.