Popolna zapora ceste skozi gradbišče na Goriški cesti

datum: 24.11.2021
kategorija: Novice

Cesta skozi gradbišče kolesarske steze na Goriški cesti bo od ponedeljka, 29. novembra, za mesec dni popolnoma zaprta za promet. Obvoz bo urejen po obvoznici okoli mesta in po lokalnih cestah. Prosimo za razumevanje in strpnost.

Prvi del zapore skozi gradbišče na Goriški cesti  Na koncu Goriške ceste v mestu Ajdovščina je že nekaj časa gradbišče, gradi se kolesarsko  povezavo skozi mesto. Promet, ki poteka po enem pasu in ga ureja semafor, bo od ponedeljka dalje preusmerjen na obvoznico in lokalne ceste. Na tem odseku se namreč pričenjajo zaključna dela na voziščni konstrukciji, cesta pa se za slab mesec dni zapira.

Drugi del zapore skozi gradbišče na Goriški cesti Popolna zapora bo potekala od 29. novembra do predvidoma 27. decembra, v dveh fazah:

- najprej bo zaprt odsek od krožišča pri avtosalonu do križišča za obrtno cono (podjetje Petrič),

- nato pa bo zaprt še odsek od tega križišča do zadnjega krožišča v mestu.

Označeni obvozi Zapora je neizbežna, zaključna dela namreč zajemajo obnovo voziščne konstrukcije – reskanje obstoječega asfalta, nato pa preplastitev z novo asfaltno prevleko. V času trajanja zapore se bo za stanovalce uredilo začasne izvoze, podjetja pa bodo dostopna ves čas. Obvoz bo urejen s signalizacijo, po obvoznici in lokalnih cestah. Voznike prosimo za strpnost in razumevanje.