Praznično v decembru

datum: 30.11.2021
kategorija: Novice

Tudi letošnji veseli december bo krojila predvsem epidemiološka situacija, vseeno pa v Ajdovščini že diši po praznikih. Novoletne lučke bodo zagorele na Miklavžev večer, tri novoletne smreke že prihajajo s predmejskih gozdov, po mestu pa se bodo sprehodili tudi dobri možje.

Vsak čas bodo zagorele novoletne lučke, ki bodo sijale tudi na smrekah, ki v Ajdovščino prav danes prihajajo s predmejskih gozdov. Praznični motivi bodo letos na novo zasijali na razstavnih panojih v grajskem obzidju, še nekoliko bolj bogato se bo svetlikalo na Lavričevem trgu. Smreke se bodo bohotile na krožišču pri Policiji, Lavričevem trgu in na Cankarjevem trgu v Šturjah. Okrašeno mesto bodo v decembru obiskali vsi trije dobri možje – najprej Miklavž, nato Božiček in tik pred novim letom še Dedek Mraz. Če bodo razmere to dovoljevale, bo največ prazničnega utripa na Lavričevem trgu –  tu bo postavljeno drsališče, pred prazniki pa bo potekal božični sejem. Praznično pa ne bo le v mestu, na decembrski utrip se že pripravljajo tudi v Vipavskem Križu, kjer bo tudi letos na ogled tradicionalna razstava jaslic. 

Aktualne informacije o prazničnem dogajanju bodo sproti objavljene na občinskih spletnih straneh in socialnih omrežjih. Spremljajte jih, zagotovo med njimi najdete kakšno prijazno praznično presenečenje.