Občinski svetniki potrdili dva pomembna dokumenta

datum: 17.12.2021
kategorija: Novice

Na včerajšnji 25. redni seji so občinske svetnice in svetniki razpravljali o 14 točkah dnevnega reda. Potrdili so dva pomembna dokumenta – Proračun za prihodnje leto in Občinski prostorski načrt, ki bo pričel veljati z marcem 2022.

Na zadnji seji občinskega sveta letos so svetniki soglasno potrdili proračun za prihodnje leto. Obetajo se velike naložbe tako na družbenem področju, sorazmerno se bodo investicije izvajale tako v mestu kot na podeželju. Pretežni del je namenjen komunalnemu opremljanju, po mestu bo slednje potekalo istočasno z gradnjo kolesark ter gradnjo stanovanjskih enot na območju Ribnik SB 2. Obeta se gradnja večnamenske gimnastične dvorane in prenova Rustjeve hiše v mestu, na podeželju pa se bo tudi v prihodnjem letu razvijala športna infrastruktura, prenove domov krajanov in pa urejanje pokopališč. Sorazmerno razporejen, 39 milijonov vreden proračun, je bil na včerajšnji seji soglasno sprejet.

Prav tako so svetniki potrdili tudi nov Občinski prostorski načrt, ki je po dolgih letih usklajevanj  mnogih dejavnikov – na eni strani želja in interesov, na drugi zakonskih pogojev in mnenj nosilcev urejanja prostora – dobil zeleno luč s strani z Ministrstva za okolje in prostor. Nov Občinski prostorski načrt stopa v veljavo s 1. 3. 2022, o čemer so svetniki odločili včeraj z namenom, da imajo občanke in občani ter poslovni subjekti dovolj časa za pripravo ustrezne dokumentacije.