Dnevi cepljenja: v ZD Ajdovščina od četrtka do sobote cepljenje na voljo ves dan

datum: 13.01.2022
kategorija: Koronavirus

Po vsej državi se začenja že druga akcija Dnevi cepljenja pod geslom Stopimo skupaj! Varno in zdravo naprej. Od četrtka do sobote bodo tudi v Zdravstvenem domu Ajdovščina cepili 12 ur na dan– od 7. do 19. ure.

Cepilni centri po državi bodo po državi v času akcije Dnevi cepljenja odprti od 8. do 20. ure, naročanje na cepljenje pa ne bo potrebno. V ZD Ajdovščina bodo vse tri dni  – od četrtka, 13. 1., do sobote 15. 1., cepili od 7. do 19. ure. Več podrobnosti je dostopnih na njihovi spletni strani. Cilj akcije je precepiti čim več ljudi s prvim, drugim ali tretjim odmerkom. Ob vse večjem naraščanju okužb z različico omikron je to ena izmed najučinkovitejših rešitev za zajezitev epidemije. Kot je izpostavil minister za zdravje Janez Poklukar: »Vsakdo šteje in vsak odmerek zaščite šteje. Odločitev za cepljenje je odločitev za zdravje in za vrnitev v življenje, kot smo ga poznali pred marcem 2020.«

Cepljenje še vedno ostaja najpomembnejši javnozdravstveni ukrep v trenutni pandemski situaciji, saj lahko oblaži morebiten težji potek okužbe ali bolezni, zmanjša tveganje za resnejše zaplete ter hospitalizacijo obolelih in število umrlih. Ob tem ne smemo pozabiti na dosledno upoštevanje in izvajanje preventivnih ukrepov, kot so upoštevanje razdalje, pravilna nošnja mask, razkuževanje rok in prezračevanje notranjih prostorov.

Več koristnih informacij o cepljenju in najpogostejših vprašanjih, povezanih s cepljenjem, najdete na spodnjih povezavah.

Uporabna gradiva za splet Nacionalnega inštituta za javno zdravje

Dokument z najpogostejšimi vprašanji in odgovori