Gradbeni stroji se iz poslovne cone Mirce-jug selijo Pod Fructal

datum: 19.01.2022
kategorija: Novice

V poslovni coni Mirce-jug je komunalno opremljanje zaključeno, tako je vse nared za nove poslovne subjekte, ki na tem območju že gradijo svoje prostore. Stroji pa bodo v kratkem zahrumeli še Pod Fructalom, kjer bo poleg komunalnega opremljanja zraslo tudi novo krožno križišče. Vzporedno s komunalnim opremljanjem pa je tam že v teku gradnja novih poslovnih objektov.

Za opremljanje obeh dveh delov Poslovne cone Ajdovščine – Mirce-jug in Pod Fructalom – je uspela Občina mirce-jugpridobiti evropska in državna sredstva – dobrega pol milijona evropskih in dobrih 200 tisočakov državnih sredstev. Območje Mirce-jug je že zaključeno, postavljena je komunalna infrastruktura, vključno z vodovodnim, elektro, plinskim in telekomunikacijskim omrežjem in javno razsvetljavo. Zgrajena je tudi nova dostopna cesta s pločnikom in vsa potrebna prometna infrastruktura. Komunalno opremljanje poslovnih con po mestu pa se nadaljuje – na vrsti je območje Pod Fructalom, kjer bo poleg komunalnega infrastrukture zgrajeno tudi krožno križišče, ki bo omogočilo uvoz z obvoznice. Na tem območju stroji že brnijo za poslovne prostore  Mehanizacije Miler d. o. o. Nadalje je v načrtu še opremljanje komunalne cone Rusne v bližini trgovskega centra Supernova.

Naložba v prihodnost. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

 logo