Začela se bodo dela za prenovo Rustjeve hiše – sledi prometna zapora

datum: 15.02.2022
kategorija: Novice

Stroji za prenovo Rustjeve hiše v Prostor pekarskih in mlinarskih doživetij bodo zabrneli konec februarja. Dela bodo obsežna, kar bo povzročilo, da bo Prešernova cesta za motorni promet zaprta. Dostop do poslovnih prostorov bo možen peš, do Lavričevega trga pa bo moč priti po Gregorčičevi ulici.

zapora Dela za prenovo Rustjeve hiše v Prostor pekarskih in mlinarskih doživetij bodo obsežna. Zajemajo namreč celovito prenovo strešne konstrukcije in izgradnjo dveh medetažnih plošč v notranjosti objekta. Začetek del je predviden konec februarja, tako bo predvidoma konec februarja uvedena prometna zapora, ki bo onemogočala motorni promet po Prešernovi cesti do Lavričevega trga. Do Lične hiše, fotokopirnice, TIC-a in drugih poslovnih objektov na Prešernovi bo dostop omogočen peš. Do Lavričevega trga pa bo za motorni promet dostop možen po Gregorčičevi ulici, mimo stare občinske stavbe. Zapora prometa bo trajala predvidoma do začetka poletja. Prosimo za strpnost in razumevanje. 

Aktivnost se izvaja v okviru operacije Prostor doživetij pekarske in mlinarske tradicije, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

logo