Župan prejemnik spominskih plaket borčevske in veteranske organizacije

datum: 25.03.2022
kategorija: Novice

V teh dneh so člani veteranskih in domoljubnih organizacij župana Tadeja Beočanina počastili s podelitvijo plaket – v zahvalo za odlično sodelovanje in krepitev domoljubnih vrednot. Prejel je spominsko plaketo veteranskega združenja in zlato plaketo borčevske organizacije.

veteraniObmočno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ajdovščina-Vipava je na svojem rednem občnem zboru tradicionalno podelilo društvene plakete. Spominsko plaketo za odlično sodelovanje z veteransko organizacijo in dobro razumevanje delovanja društva je prejel župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin. Veterani odlično sodelujejo s šolami, tako so letos izročili še dve spominski plaketi, prejeli sta ju OŠ Dobravlje in OŠ Col (že lani, priznanje pa je šola prevzela letos). Na občnem zboru domačega veteranskega združenja pa so bile podeljene tudi zlate, srebrne in bronaste plakete za zasluge članov.

Zveza združenj borcev za vrednote NOB pa je županu Tadeju Beočaninu v znak sodelovana in zahvale za dolgoletno pomoč pri organizaciji spominskih slovesnosti ter prenašanju njihovih vrednot na mlajše rodove podelila najvišjo, zlato plaketo. »Delovanje veteranskih in domoljubnih organizacij je tako za nas kot naše zanamce neprecenljivo. Z veseljem se odzovem njihovim dogodkom in jim želim, da še naprej – zagnano in predano – negujejo domoljubje in plemenite vrednote, ki so zaznamovale obstoj našega naroda,« je z besedami prejete plakete pospremil župan.