70 let Društva upokojencev Ajdovščina

datum: 28.03.2022
kategorija: Novice

V dvorani Športnega centra Ajdovščina so člani Društva upokojencev Ajdovščina v nedeljo popoldne, v okviru občnega zbora, obeležili že 70. leto delovanja. Ob okroglem jubileju je podžupan Mitja Tripkovič društvu izročil Jubilejno priznanje župana Občine Ajdovščina.

Podžupan Mitja Tripković je predsedniku Maksimiljanu Marcu izročil Jubilejno priznanje župana Občine Ajdovščina Okroglo leto se je bilo sicer leto 2021, vendar pa praznovanja lani zaradi zdravstvene situacije ni bilo mogoče izvesti. Letos pa ajdovski upokojenci na različne načine obeležujejo pomembno okroglo obletnico. Uvertura v praznovanje je bil sobotni koncert, na katerem je nastopilo kar šest različnih ženskih pevskih sestavov ter je bil posvečen ženskam. Obe društveni pevski zasedbi – Ženski pevski zbor Večernica in Dramsko pevska skupina Zarja – sta nastopili tudi na nedeljski praznični prireditvi, na odru pa so se jim pridružili tudi učenke in učenci OŠ Šturje, ki so peli in plesali ljudske plese.

 Predsednik Društva upokojencev Ajdovščina Maksimiljan Marc je predstavil bogate dejavnosti, ki niso zamrle niti med obdobjem zdravstvene krize. Društvo je eno večjih v občini in nadvse dejavno – tako na področju druženja skozi kulturne, športne in izobraževalne dejavnosti, kot tudi na področju medsebojne pomoči – izvajajo namreč programe, ki veliko pripomorejo k bolj kakovostnemu bivanju v 3. življenjskem obdobju. Podžupan Občine Ajdovščina Mitja Tripkovič je predsedniku društva ob visokem jubileju izročil Jubilejno priznanje župana Občine Ajdovščina: » Naj se vam ob tej priložnosti zahvalim za vašo predanost, ki jo izražate v skrbi za naše najstarejše. Zavedati se moramo namreč, da je starost del slehernega posameznika, na nas pa je, da zagotovimo kar najboljše pogoje za preživljanje brezskrbne starosti. Ne zgolj preskrbljenost tudi aktivna in zdrava drža je tista, h kateri moramo stremeti, če želimo ohranjati energijo in trdno skupnost tudi v tretjem življenjskem obdobju. Prav vaše društvo si s številnimi programi prizadeva k vključevanju, druženju in srečevanju – prepričan sem, da je vaš doprinos za naše najstarejše neprecenljiv.«

70 let DU Ajdovščina Dogodek sta s svojim obiskom počastila tudi predsednik Pokrajinske zveze društev upokojencev Zlatko Martin Marušič in tudi nacionalne Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik. Predsednik pokrajinske zveze je poudaril, da je ajdovsko društvo največje in najbolj aktivno delujoče v regiji ter zaslužnim članom podelil priznanja. Nad pestrostjo dejavnosti in dobro organiziranostjo društva pa je bil navdušen tudi predsednik nacionalne zveze, ki je predsedniku  Maksimiljanu Marcu ob tej priložnosti izročil plaketo Zveze društev upokojencev Slovenije.

Čestitke članice in člani Društva upokojencev Ajdovščina in še na mnoga leta!