Čestitke letošnjim občinskim nagrajencem!

datum: 06.05.2022
kategorija: Novice

Sinoči se je na Lavričevem trgu odvila slovesnost, na kateri so bila podeljena letošnja najvišja občinska priznanja. Prejemniki Zlatih znakov so: Marko Terbovšek, podjetje GVO, Marija Metka Marušič in Marjuta Slamič. Najvišji, petomajski priznanji pa sta šli v roke Edvardu Peliconu in podjetju Incom. Iskrene čestitke vsem prejemnikom!

Proslava 5. maj 2022»Ropotali so mlini in žvižgale žage … in čas je tekel … v zvedavo prihodnost.« S to osrednjo mislijo sinočnje proslave se je odvilo praznovanje petomajske slavnostne seje,  ki je skozi kulturni program spontano nizala tehnični razvoj Ajdovščine s spodbujanjem kreativnosti mladih. Na krilih bogate dediščine gre namreč pot občine Ajdovščine v brezmejno prihodnost. Vsega tega pa ne bi bilo brez zvedavih iskalcev odgovorov, inovatorjem, raziskovalcev in odgovornih posameznikov, ki so vsak na svojem področju izstopili iz okvirjev in tlakovali pot v obetajočo prihodnost. »Kajti danes, 77 let pozneje, je Ajdovščina zopet na piedestalu – prepoznana kot razvojno najprodornejša občina v državi, okrepljena s številnimi kazalniki, ki nam kažejo izjemno rast in razvoj. Tako upravičujemo svoj sloves, ki smo ga podedovali iz preteklosti: ostajamo inovativni, izstopajoči, prepoznavni in nenazadnje – upamo si! Upamo si biti drugačni, stopiti iz cone udobja in kovati nove priložnosti. V nas je ostal zanos naših prednikov, da se je potrebno za prihodnost boriti, si upati kdaj stopiti izven obstoječih okvirov ter na temeljih bogate dediščine graditi prihodnost, na katero bomo vsi ponosni,« je v svojem slavnostnem govoru izpostavil župan Tadej Beočanin in čestital vsem letošnjim prejemnikom najvišjih občinskih priznanj.

Podeljeni so bili štirje Zlati znaki, ki so si jih prislužili: Marija Metka Marušič za doprinos k razvejanemu delovanju in skrbi za starejše Društva upokojencev Ajdovščina; podjetje GVO – za predanost in angažiranost pri izpeljavi projekta izgradnje optike v vseh naseljih v skupnosti; Marjuta Slamič – za vrhunske uspehe na področju gledališče in filmske igre ter Marko Terbovšek za prispevek k zagotavljanju varnosti in podpori preventivnih aktivnosti za varno skupnost. Najvišji občinski priznanji pa sta šli v roke Edvardu Peliconu – za dragocen prispevek k oblikovanju kulturne in medijske podobe naše občine ter podjetju Incom – za odličen gospodarski uspeh, inovativnost ter pomembno podporo družbenemu razvoju lokalne skupnosti.

Scenarij in režija letošnje proslave ob prazniku občine Ajdovščina je potekala pod taktirko Petra Avbarja, sodelovali so glasbenik Simon Šerc, kvartet trobil Pihalnega orkestra Burja Ajdovščina, ki ga vodi Andrej Kobal, videospote iz Garaže pa je izdelal Jon Ličen.