Štirideseto otroško igrišče v občini imajo v Podkraju

datum: 11.05.2022
kategorija: Novice

Odprtje otroškega igrišča v Podkraju, 5. maja.

V Podkraju so letošnji občinski praznik obeležili na prav poseben način – podkrajski mladeži so namreč prav 5. maja slovesno predali otroško igrišče. To je že 40. otroško igrišče v naši občini, vsaj enega ima prav vsaka krajevna skupnost. Izgradnjo v Podkraju je omogočila Zavarovalnica Triglav.

Otroško igrišče v Podkraju Krajevna skupnost Podkraj je ureditev otroškega igrišča prijavila na razpis družbeno-odgovornega projekta Otroci Triglava Zavarovalnice Triglav ter prejela donacijo v višini slabih 11.000 evrov. Otroško igrišče je umeščeno v okviru Parka za druženje in šport na obronku vasi, ob poti v Belo. Igrala je dobavilo podjetje iz Sela, predhodna gradbena dela pa je opravil domačin Robert Rovan s. p.

V Podkraju so že pred leti kupili zemljo, nato pa območje počasi urejali v Park za druženje in šport. Preko projekta participativnega proračuna Moja pobuda 2019/20 so v parku uredili balinišče ter prostor s klopmi in mizo za druženje. S pomočjo donatorskih sredstev Zavarovalnice Triglav je urejeno otroško igrišče. V kratkem bosta tu realizirani še dve drobni naložbi – v parku bo urejen ličen lesen paviljon za druženje, do njega pelje dostopna pot, ki bo v teh dneh asfaltirana. Podkrajci večino vaških druženj že selijo v lepo urejen park za druženje starih in mladih – park za vse generacije. Naj dobro služi vsem Podkrajkam in Podkrajcem!