Ana Maraž gostja v Lavričevi knjižnici

datum: 16.05.2022
kategorija: Novice

V Lavričevi knjižnici bodo jutri zvečer gostili zanimivo gostjo – domačo likovno umetnico, nadvse uspešno ilustratorko Ano Maraž. Med drugim je ilustrirala tudi pesniško zbirko za mlade Miroslava Košute, Božaj veter, ki je nominirana za nagrado desetnica 2022.

Pred slabim mesecem se je v primorskih knjižnicah pričela tradicionalna, letos že šestnajsta bralna akcija Primorci beremo 2022. Seznam letošnje akcije Primorci beremo vsebuje 88 naslovo slovenskih avtorjev. Za uspešen zaključek je potrebno prebrati pet proznih del in eno pesniško zbirko.

Ana Maraž je bila kot avtorica ilustracij Košutove pesniške zbirke v akcijo vključena lani, letos pa bo kot gostja na literarnem dogodku Lavričeve knjižnice poskušala čim več bralcev navdušiti, naj se akciji priključijo. Ana Maraž svoje ilustracije ustvarja v mešanih in digitalnih tehnikah, najbolj prepoznavne pa so njene minimalistične črno-bele ilustracije ter kolaži. Njene ilustracije krasijo različne knjige in revije, opazile so jih ocenjevalne komisije različnih natečajev, Ana pa prejema pohvale, priznanja in nagrade. 

 

Še več o sebi, predvsem pa o svoji ustvarjalnosti in izdelkih, pa bo Ana Maraž povedala na jutrišnjem pogovoru z ilustratorko v Lavričevi knjižnici, dogodek se prične ob 18.30.