'Stara občina' ponovno v funkciji

datum: 18.05.2022
kategorija: Novice

'Stara občina' na Gregorčičevi 20 oživlja. Oddelku za gospodarstvo in razvojne zadeve, ki je že nekaj časa nastanjen na tem naslovu, se je pridružil še oddelek za prostor. Sedež ostaja na Cesti 5. maja 6a, prav kmalu pa bo tudi v pritličju 'stare občine' urejena sprejemna pisarna.

joštObčinska hiša na Cesti 5. maja je postala pretesna, predvsem zaradi potreb po individualni obravnavi strank, delno pa tudi zaradi novih sodelavcev. Prenova nekdanjega Nanosa, kjer naj bi bil nato sedež Občine, je še predaleč v prihodnosti, zato se je v preteklih mesecih intenzivno prenavljalo notranjost 'stare občine'. V zadnjih dveh desetletjih je objekt dobil novo streho in nova okna. V preteklih nekaj mesecih pa se je saniralo tlake in omete, na novo uredilo vse inštalacije, z novimi so bila nadomeščena vsa notranja vrata, pisarne so dobile nove klimatske naprave in novo pohištvo, objekt je priključen na centralno ogrevanje iz občinske kotlovnice. Prenovljene so tudi sanitarije in na novo urejena čajna kuhinja in sejna soba, ki bo stara občinaslužila tudi za sestanke s strankami. V pritličju se ureja sprejemna pisarna, kjer bodo stranke dobile tudi že večino želenih informacij. V objektu pa bo prostor še za vodstvo novoustanovljenega občinskega stanovanjskega sklada ter za poslansko in energetsko pisarno.

 

V 'stari občini' že od svoje ustanovitve deluje oddelek za gospodarstvo in razvojne zadeve, pred dnevi pa se je v nove pisarne preselil še oddelek za prostor. Sprejemna pisarna je še v urejanju, dotlej pa naj se stranke poslužujejo vložišča v občinski hiši na Cesti 5. maja 6a.