Raste gimnastična dvorana

datum: 10.06.2022
kategorija: Novice

Na robu mesta je vzpostavljeno še eno gradbišče – med malo in veliko dvorano Športnega centra Ajdovščina na Policah bo zrasla gimnastična dvorana. Prvenstveno bo namenjena pouku telovadbe za učence bližnje Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina.

Gimnastična dvorana na policah Gradbišče za novo športno dvorano med veliko in majhno telovadnico Športnega centra Ajdovščina na Policah je že urejeno, tudi prvi stroji so že zahrumeli. Osnovna šola Danila Lokarja bo tako vendarle dobila svojo lastno telovadnico. Nova športna dvorana bo namreč prvenstveno namenjena pouku telovadbe, z njo bo upravljala šola.

Objekt neto tlorisne površine 1033 m² bo zgrajen v dveh etažah. V zgornji bo športna gimnastična dvorana, v pritličju pa bodo urejeni pomožni servisni prostori in sanitarije, le-te bodo služile tudi zunanjim igriščem. Stroji bodo zaropotali v teh dneh, zaključek je predviden v začetku leta 2024. Vrednost celotnega projekta je dobra dva milijona evrov. Več kot polovico sredstev je Občini uspelo pridobiti preko Javnega razpisa za sofinanciranje investicij v vrtce in osnovne šole Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.